Pamukkale Üniversitesi(PAÜ) tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Arkeoloji Uygulamaları Sempozyumu, Laodikya Antik Kenti'ndeki kokteyle son buldu. 

Programa, Denizli Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ve Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek ile çok sayıda öğretim üyesi ile arkeoloji bölümü öğrencileri katıldı.
1. Uluslararası Arkeoloji Uygulamaları Sempozyumu'nda 36 bildiri yayınlandı. 3 gün süren sempozyumun sonunda ise Laodikya Antik Kenti gezildi. 
Prof. Dr. Bilal Söğüt, burada yaptığı konuşmada, sempozyumun çok güzel geçtiğini kaydederek, ‘’2000 yılında Laoidkya'ya ilk geldiğimiz dönemde gelecekte neler olabileceğini tahmin ediyorduk ama bu kadar yol kat edeceğimizi tahmin etmemiştik. İnanın bu sempozyum bu güzelliklere ve kazıya daha bir güç katacak. Gelecekte Laodikya'nın nasıl olabileceğini öngördük. Katılım oldukça genişti. Bunlar gurur verici çalışmalardır’’dedi.
Denizli Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci de, belediyenin her şeyde olduğu gibi arkeoloji alanında da Türkiye'de bir ilke imza attığını ifade ederek, ‘’Belediye olarak Laodikya Antik Kenti'yle arkeolojik çalışmanın sponsoru olduk. Kültür Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde Laodikya kazısı belediyeye verildi. Çok şükür ki her geçen gün güzel gelişmeler yaşanıyor. Çıplak gözle bu güzellikleri görebiliyoruz. Sempozyuma ise oldukça ilgi vardı. Gelen akademisyenler ve hocalar, Laodikya'daki belediye ve PAÜ çalışmalarından övgüyle bahsetti. Denizli kültürü ve tarihiyle turizmiyle öne çıkan bir ilimiz. Bir Pamukkale gibi Laodikya'nın da Dünya Kültür Mirası arasında yer almasını istiyoruz. Hierapolis ve diğer antik kentler de ayağa kalksın istiyoruz. İnşallah büyükşehirle birlikte Laodikya'ya yaptığımız katkılar destekler diğer antik kentlere de yapılır. Denizli'nin sahip olduğu değerler dünya ile paylaşılır. Bu vesileyle sempozyuma katılan akademisyenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu sempozyumda antik kentlerimizin ayağa kaldırılması için ortak bir görüş bildirdik. İnşallah hepsi kültür mirasları listesinde yer alır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.