Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Pamukkale’nin master planının çıkarılacağını, bundan sonra yönetici olarak kim gelirse gelsin önündeki hedeflerin hazır olacağını söyledi. Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından izin verilen proje ve çalışmalar, kurul üyeleri tarafından yerinde incelendi. İnceleme gezisine Vali Demir, Pamukkale’den sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Soykan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, Tabiat Varlıkları Kurulu Bölge Komisyon Başkanı Ali Aygören ve kurul üyeleri katıldı.

İlk olarak Kuzey Kapı istikametinden ören yerine giren heyet, yeni yapılan yolu inceledi. Arkeoloji Müzesi yakınında bulunan ve kurul izniyle yaptırılan büfe ve çevresinde de incelemelerde bulunan heyet, traverten bölgesindeki çamlık koruluğunda, ahşap uygulamaları ve duvarla turistlerin travertenlere giriş yeri olan bölgede yapılan traverten mermerleri inceledi. Son olarak St. Philips Köprüsü'nde inceleme yaptılar.

Kurul üyeleriyle birlikte inceleme gezisinin ardından bir toplantı düzenleyen Vali Demir, Pamukkale’ye ayrı bir önem verdiklerini ifade ederek, “Ören yeriyle ilgili olarak çok önemli çalışmalar yapıldı. Bunlarda gördük ki kurulla işleyiş arasında bir diyalog eksikliği var. Pek çok sorunun nedeni olarak kurul gösteriliyor. Bunun üzerine biz de bütün ilgili kurumlarla yine sizlerin katıldığı bir toplantı yapmıştık. Bu toplantıda görüldü ki kurula doğru proje zamanında geldiğinde, fikirler daha önceden paylaşıldığında bir sorun olmadı. Bu anlamda da Türkiye’ye örnek bir çalışma oldu. Şu anda bütün projelerimiz aşağı yukarı zamanında geçiyor, karar veriliyor ve uygulanıyor. Bugün yaptığınız ziyaret bizim için çok önemli. Biz şuna inanıyoruz ki aldığınız kararlar burada uygulanmıyorsa, kararın hukuki ve bilimsel gerekçesi anlaşılmadan burada bir iş yapılıyorsa uzun soluklu olamaz.” dedi.

Pamukkale ve çevresinde ilerleyen zamanlarda gözle görülür değişiklikler yaşanacağını söyleyen Demir, “Pamukkale’de ne yapmamız gerekiyorsa bilimsel toplantılarla, konuşmalarla, bu işe katkı sağlayacak her kesimin görüşünü alarak bölgenin tamamen bir master planını çıkarmamız gerekiyor. Bundan sonra gelen yönetici yeni sistem arayışı içinde olmayacak, çalışan sistemin uygulamalarını devam ettirecek. İhtiyaçlar çıktıkça gündeme getiriyoruz, tabii birbiriyle uyumlu olmuyor." şeklinde konuştu.