Müslümanların, hac zamanı dışında, Kabe ve Mekke’de yer alan kutsal yerleri ziyaret etmesine umre denir. Kelime olarak ziyaret anlamına gelmektedir. İslami bir terim olarak ise Kâbe’yi tavaf etmek, Safa ve Merve tepeleri arasında 7 kere gidip gelmek, traş olup ikramdan çıkmak suretiyle yerine getirilen ibadettir. İhram ve tavaf umrenin fazlarıdır. Müslümanların ömürleri boyunca bir defa umreye gitmeleri sünnettir. Umrenin belli bir zamanı olmayıp Kurban bayramı ve arife günleri olan beş gün dışında yapılabilir. Umreye giden kişiye mutemir denir. Umrenin çok büyük faziletleri vardır. Özellikle ramazan ayında yapılırsa hac ziyareti gibi sevabı vardır.

Umrenin yapılışı nasıldır?

İlk önce ihrama girerek Müslüman niyet eder. Dinen yasak olan davranışlar için niyet ve tövbe edilir. Genel bir vücut temizliği yapılır. Traş olunarak gusül abdesti alınır. Erkekler iç çamaşırları da dâhil tüm kıyafetlerini çıkartıp izar ve rida isminde iki parçadan oluşan ihram örtüsünü giyerler. Çoraplarını çıkartıp terlik giyilir. Kadınlar ise normal kıyafetlerini değiştirmezler. Daha sonra tavafa başlanır. Tavaf Kâbe etrafında 7 dönüş yapılarak gerçekleştirilen ibadettir. Kâbe kişinin solunda kalacak şekilde, dua ederek, Allah’a yönelme arzusu ile tavaf edilmelidir. Özellikle Kuran’dan duaların okunması, tekbir ve tehlil getirilmesi güzel olur. Tavaf namazı kılınır. Sa’y ibadeti ise Safa ve Merve tepeleri arasında 4 gidiş, 3 dönüş şeklinde gidip gelinmesi ibadetidir. Tavafta olduğu gibi içtenlikle dua edilir. Yapılan ibadetler özetle bu şekildedir.

Zemzem nedir?

Zemzem suyu Kâbe’nin 20 metre doğusunda tava alanının altında yer alan kuyudan çıkmaktadır. 203 yılında yapılan tavaf alanının genişletilmesi inşaatında bu kuyunun ağzı kapatılmıştır. Ancak yapılan su sistemiyle tavaf alanında yer alan çeşmelerden zemzem suyu akmaktadır. Allah’ın Hz. Hacer ve oğlu Hz. İsmail’e ihsan ettiği sudur. Ne niyetle içilirse ona yarar sağlar. Günümüzde tüm Müslümanların Allahın evine ziyarette bulunmak istediği bir gerçektir. Ancak umre fiyatları için belli bir ekonomik güçte gerekir. Bugün Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından veya özel tur operatörleri vasıtasıyla umre turları düzenlenmektedir. Umre fiyatları kalınacak gün sayısına göre değişmekte olup 2500 TL ile 5000 TL arasında değişmektedir. Bu fiyat kalınacak otel, kullanılan havayolu şirketi veya ziyaret edilecek kutsal yerlerin rehberlik ve gezi programlarına göre değişmektedir.

İnanç Turizm Umre Turları ile Umre ziyareti

İnanç Turizm tarafından düzenlenen haç, umre ve size özel umre turları ile ziyaretlerinizi güven ve konforla tamamlayabilirsiniz. Bunun için size uygun tarihlerde düzenlenen programlara katılabilir veya dilediğiniz tarihlerde, istediğiniz otellerde kalabileceğiniz size özel program hazırlatabilirsiniz. İnanç turizm’in umre turlarında Türk Havayolları güvencesiyle zamanında uçuş yaparsınız. Beş yıldızlı otellerde konaklar, Türk damak tadına uygun olarak tam pansiyon hizmet alırsınız. İnanç Turizm’in fark yarattığı bir diğer nokta kaliteli ve özel rehberlik hizmetidir. İnanç Turizm ile umre ve haç ziyaretini yapma nedenleri; Tura kayıt olunduğu anda otel isminden, kalkış zamanına, uçuş bilgilerinden rehberinize kadar tüm program bilgileri net olarak bellidir. Ankara şehrinden geliyorsanız ücretsiz İstanbul aktarma uçak bileti alabilirsiniz. İhramdan ihram kemerine, çanta setleri ve kokusuz sabuna kadar içinde ihtiyacınız olan her şeyi bulabileceğiniz hediye paketinizi alabilirsiniz. Mekke ve Medine’de ikamet eden Türk rehberleri sayesinde hiç zorlanmadan ibadetlerini yapabilirsiniz. Hareme çok yakın konumdaki Zemzem Tower Movenpick Otellerinde konforlu, tam pansiyon hizmet alır, Türk aşçılardan damak tadımıza uygun olarak yemeklerinizi yiyebilirsiniz. Cebab-ı Hak’tan ibadetlerinizi kabul buyurması niyaz eder, müstesna zamanlarınızı İnanç Turizm ile konfor ve güven çerçevesinde tamamlamanızı dileriz.