Denizli Belediyesi'nin bu yıl 13’üncüsünü düzenlediği Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin Honaz’daki etkinliği yoğun ilgi gördü.
Honaz Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen festivale Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu başta olma üzere birim amirleri, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dünyanın farklı bölgelerinden toplam 15 ülkenin katıldığı Denizli Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Festivalinin Honaz gösteriminde 3 ülke sahne aldı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Romanya ve Kosta Rika’nın halk dansları toplulukları geceye katılan yaklaşık bin kişiye ülkelerinin geleneksel danslarını sundular. İlk olarak Romanya halk dansları topluluğunun sahne aldığı program, K.K.T.C ve Kosta Rika ülkelerinin kendilerine özgün giysileri, müzikleri ve dansları ile devam etti.
Gecenin sonunda Honaz Kaymakamı Turgut Gülen ve Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, katılan ülkelerin dans gruplarına çiçek takdim ettiler.
Program tüm grupların protokol ile birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.