Ahilik Haftası, Denizli’de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.
23-27 Eylül arasında kutlanan Ahilik Haftası, Denizli’de çeşitli etkinlikler başladı. Denizli Esnaf Odaları Birliği tarafından organize edilen kutlamalarda, Denizli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından mehteran eşliğinde Bayramyeri Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü yapıldı.
700 yıllık bir gelenek olan Bayramyeri Meydanı'ndaki törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, oda başkanları daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Bayramyeri Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Esnaf Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, 700 yıllık geleneğin Denizli’de devam ettiğini ifade ederek, bir toplumun millet olabilmesi için birtakım kültürel ve sosyal değerlere ihtiyacı olduğunu, Ahilik kültürünün de Türk Milleti’nin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti.
Ahilik kültürünün bir gelenek olduğunu belirten Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli’de 700 yıldır devam eden ahilik kültürü milletimizin ve esnaflarımızın önemli bir özelliğidir. Türk Milleti bu örf, adetler ve gelenekler ile güçlüdür” dedi.
Denizli Vali Abdülkadir Demir de, Denizli esnafının en önemli özelliklerinden birinin Ahilik kültürüne bağlı olması olduğunu kaydederek, “Osmanlı döneminden bugüne kadar gelen ve esnafı esnaf yapan en önemli unsurlardan biri, Ahilik kültürü ve geleneğidir. Bu gelenekle birlikte vatana, millete ve halka yararlı esnaf yetiştirmişlerdir. 700 yıllık bir geleneği birlikte kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından yılın esnafı seçilen kaportacı Mustafa Erdoğan’a protokol tarafından plaket ve hediye verildi. Törende, aldığı eğitim ile usta olmasına karar verilen kalfaya tavsiyelerde bulunularak ustalığa geçiş anlamındaki şed kuşatıldı. Törenin ardından Osmanlı döneminde esnafla ilgili yapılan yazışmaların yer aldığı resim sergisi gezildi.