Denizli Belediyesi 'En Çevreci Belediye', 'En Sağlıklı Şehir' ve 'Türkiye'nin En Temiz Kenti' ödüllerinin ardından çevre sağlığı konusunda toplumsal duyarlılığı artırmak amacı ile 'Annemin Ardından' isimli kısa filme destek verdi.

Ulusal ve uluslararası kısa film festivallerine katılıp, aynı zamanda İngilizce versiyonu da hazırlanacak olan filmin yönetmen koltuğunda Ekmek Teknesi, Kurtlar Vadisi ve Behzat Ç. gibi sevilen dizilerin ünlü yönetmeni Sadullah Şentürk yer alıyor. Senaryosu Esra Çengel tarafından kaleme alınan filmin başrolünü ise Sakarya Fırat dizisinden de tanınan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Mehmet Çepiç oynuyor. Görüntü yönetmenliğini Ali Özel'in üstlendiği filmin diğer oyuncuları ise Sakarya Fırat dizisi ve Osman Sınav'ın yönettiği Uzun Hikaye adlı sinema filminde rol alan Betül Çongal, Nevbahar Hakverdi, Serdar Sevtekin, Zeynep Buse Kale.

Küçük bir kızın evlere temizliğe giden annesinin yaşamını yitirmesi ile başlayan dramatik hikayenin anlatıldığı ve ana temanın çevre sağlığı ve temizliği olarak belirlendiği kısa filmin çekimleri İncilipınar Parkı, Çamlık Parkı ve Gazi Bulvarı ile Denizli'nin farklı bölgelerinde gerçekleştirilecek. Denizli Belediyesi tarafından desteklenen filmin çekimlerinde 20 kişilik bir ekip görev alırken, filmin lansmanı İstanbul ve Denizli'de yapılacak.

'ÇEVRE SAĞLIĞINA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ'


Denizli Belediyesi olarak 2004 yılından bu yana çevre sağlığı alanında pek çok önemli ilke imza attıklarını ifade eden Başkan Osman Zolan, "Annemin Ardından" isimli kısa filmin de bu çalışmalardan biri olduğunu söyledi. Ulusal ve uluslararası alanda düzenlenen pek çok kısa film festivaline katılacak olan bu filmin Denizli'nin tanıtımına da büyük katkı sağlayacağını ifade eden Zolan, "Bu filmi izleyenler, hem çevre sağlığı konusunda önemli mesajlar alacak, hem de aile kurumunun ne denli önemli olduğunu bir kez daha görecekler. Bunun yanında ülkemizin önemli yönetmen ve oyuncularının Denizlimizde çekilen bir filmde yer alması da bizler için ayrı bir mutluluk vesilesi." dedi.

Gazi Bulvarı'nda gerçekleştirilen çekimler öncesi basın mensuplarına proje hakkında bilgi veren yönetmen Sadullah Şentürk ise "Konu çevre olunca bizlerde 'ne yapabiliriz?' dedik ve Denizli'ye geldik. Çevreyi ele alacak olan kısa filmimiz tamamlandığında kısa film yarışmalarına girecek. Bugün itibariyle başladığımız çekimlerimizi farklı mekanlarda devam ettireceğiz ve kısa sürede tamamlayacağız. Denizli Belediyesi de çevre duyarlılığına destek verdiği için bu projeyi elinden gelen desteği esirgemedi." diye konuştu.

Tiyatro ve oyuncusu Mehmet Çepiç ise "Denizli 'Türkiye'nin En Temizli Kenti' ödülünü almış. Hakikaten sokaklarda gezdiğinde evinin önünde geziyormuşsun gibi çok temiz bir kent. Senaryoyu ulusal ve uluslararası film festivaline göndereceğiz. Küçük bir çocuğun gözünden çevre temizliği ve çevre duyarlığı ile ilgili bir hikaye. Trafiğe kapalı alanda çok rahat çalışıyoruz. Bu da Denizli halkının duyarlılığından kaynaklanıyor. Sanata olan duyarlılığından, Çalışkan yapısından. Biz de ulusal ve uluslararası arenada bir ödülle dönersek Denizli'ye katkı sağlamış olacağız." şeklinde konuştu.