Denizli, Sağdere Mevkii’nde gerçekleştirilen fidan dikim törenine TEMA Vakfı Genel Müdürü Serdar Sarıgül ve Corendon kurucu Ortağı ve Corendon Airlines Genel Müdürü Yıldıray Karaer ile birlikte çok sayıda doğa dostu katıldı. Denizli’de 100 bin fidan dikilerek bugün başlayan kampanya Antalya’da da yapılacak fidan dikimleri ile 5 yılda 1 milyona çıkartılacak. TEMA Vakfı Genel Müdürü Serdar Sarıgül, Corendon ile yapılan bu anlaşma ile ilk etapta 100 bin fidan dikileceğini, bakımlarının yine vakıfları tarafından yapılacağını belirterek, dünyada ve Türkiye’de toprak konusundaki hassasiyetin hala kavranamadığını ileri sürdü. Corendon’un bunu fark eden bir kurum olarak her türlü övgüye layık olduğunu belirten Sarıgül, bütün kurumları bu konuda hassas olmaya çağırdı. Erozyonla mücadelede en önemli konulardan birinin ağaçlandırma olduğunu dile getiren Sarıgül, “Erozyonla mücadelede en önemli konulardan bir tanesi ağaçlandırma. Bazı kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak erozyonla mücadele ediyoruz. Ağaçlandırma faaliyetleri yapıyoruz. Çocuklarımıza yeşil alanlar bırakmak istiyoruz” diye konuştu.
Yolculardan bağış
Corendon kurucu Ortağı ve Corendon Airlines Genel Müdürü Yıldıray Karaer’ de fidan dikme töreninde yaptığı konuşmada sosyal sorumluluk projeleri ile her zaman gündemde olacaklarını, uçakların havaya saldıkları karbonun doğaya verdiği zararı da bu şekilde ortadan kaldırmayı umut ettiklerini söyledi. Karaer hedeflerinin 5 yıl içinde 1 milyon ağaç olduğunu da belirterek, “Türkiye’ye gelen Hollandalı ve Belçikalılar uçuş başına 2,5 avro vererek bu projeye katkıda bulunuyor. TEMA Vakfı ile ortak Antalya’da 15 bin ağaçlık orman kurduk. Bu projenin maliyetinin Corendon’la tatile giden her turiste 2,5 avro karşılığında bir ağaç satarak karşılayacağız. Rezervasyon yaptıran herkese bir fidan alıp almayacağını soruyoruz. İsteğimiz tüm bütçenin yolcular tarafından karşılanması ve doğa için onların da bir katkılarının olması. Eksik kalan kısmı kendimiz tamamlayacağız.” dedi. 1 milyon ağaç ile en az 500 bin kişinin karbon zararının karşılanacağını belirten Yıldıray Karaer, fidanların yerinin önemli olmadığını, uygun olan her yere Corendon Ormanlarını kurmaya devam edeceklerini söyledi.

Orman kurmaya devam edeceklerini hatırlatan Yıldıray Karaer, “Küresel ekonominin azalması, uçuş olanaklarının artması ile birlikte insanlar daha fazla seyahat ediyorlar. Ve karbondioksit salınımı her yıl bir önceki yıla göre yüzde 6 artıyor. ABD Enerji Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayınladığı raporda karbondioksit salınımının şimdiye kadarki en yüksek değerine ulaştığını açıkladı. Karbondioksit salınımından kaynaklanan iklim değişikliği çağımızın en önemli sorunlarından biri. Bu nedenle, bu konu ile ilgili gerekli strateji ve politikaların ivedilikle belirlenmesi yaşamsal bir zorunluluk haline gelmektedir. Corendon üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyor. Burada kuracağımız orman ile sadece karbondioksit salınımını azaltmayı değil, aynı zamanda erozyonu engellemeyi ve ekolojik bir çevre yaratmayı amaçlıyoruz. Bir müddet sonra kurduğumuz ormanda bitkilerin çoğaldığını, hayvanların nefes alıp vermeye başladığını görmek bizi mutlu edecektir.” Diye konuştu. Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluşturuldu. Kampanyaya ve doğanın korunmasına destek veren çevrecilere plaketleri verildi.