Denizli AK Parti Milletvekili, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü'nde, bu toprakları bize miras bırakan tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyoruz.
Çanakkale ruhunu yaşatmak, Anadolu medeniyetini ileriye taşımak, büyük zaferin ruhunu gelecek nesillere aktarmak içinçalışıyoruz. Tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Çanakkale kahramanlarımızın şahlanışını kendimize şiar edindik.
Çanakkale Deniz Savaşı, millet olma bilincinin tohumlarının atılarak, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan bir saygınlık ve inancın mücadelesidir.Türk halkının yeniden uyanışına, bir millet olarak dünya sahnesinde yeniden yükselişine zemin hazırlamıştır.Tam 101 yıl önce, dünyada güçlü çok sayıda ülke birleşerek, asker toplayarak üzerimize yürüdüğü bir zamanda milletimiz kenetlenerek, teknik imkânları ve sayıları kat kat üstün düşman kuvvetlerini sarsılmaz iman ve azimleriyle dize getirmiştir.

Çanakkale Zaferi, sadece savaş değil, Türk toplumunun bir ve beraber millet olma bilincine ererek kazandığı sınavdır. Çanakkale Zaferi, millet olma bilincine ermiş bir toplumun bir ve beraber olduğunda dünyaya neler yapabileceğini nelere katlanabileceğini gösterdiği bir zaferdir.Bu zaferde yer alan erkeklerimizin ve kadınlarımızınYeni Türk Devleti’nin yapılandırılması sürecinde yeri ayrıdır. Özellikle Türk kadını düşmana karşı erkeklerle omuz omuza, cephe gerisinde de çeşitli önemli faaliyetler ile savaşa destek vermiştir. Millet olarak bu kutsal  mücadelenin önemini ve idrakını anlayıp gelecek nesillere bu bilinci aktarmak görevimizdir.

‘’Çanakkale Zaferi’’ gençlere, çocuklara anlatılmalıdır. Atalarımızın uğruna canlarını feda ederek bize bıraktıkları bu vatan toprağının kıymetinin anlaşılabilmesi açısından gereklidir.
Tarihte unutulup gitmiş birçok zafer ve savaş vardır. Milletleri başarılı kılan, kazandıkları zaferin ruh ve heyecanını gelecek kuşaklara aktarabilme başarılarıdır. Bu nedenle Çanakkale Zaferi gelecek kuşaklara aktarılması gereken bir gurur ve iftihar tablosudur.

Bu zafer, istiklalve istikbalimizin bildirisidir. Şehitlerimizin kahramanlıklarından aldığımız ilhamla Türkiye'yi büyütmeye, güçlendirmeye, tarihine, kültürüne ve medeniyetine yaraşır bir şekilde ülkemizi yüceltmeye devam ediyoruz. Şehitlerimizin emaneti bu topraklarda barışın, istikrar ve güvenin adresi olmayı, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumayı sürdüreceğiz.
Zaferin 101. yılında Çanakkale'de yatan yüz binlerce şehidimizi rahmetle, minnetleyad ediyoruz. Aziz şehitlerimize borcumuzu ödemenin yolu, vatanımıza, bayrağımıza, birlik ve beraberliğimize kararlı bir şekilde sahip çıkmakla olacaktır. Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, tüm kardeşlerimizimuhabbetle selamlıyorum. Ruhları şad olsun.