Kripto ticareti piyasa değişkenliğinden yararlanarak gelir elde etmeye denir, yani piyasaya doğru zamanda giriş ve çıkış yaparak ve çeşitli alım satım araçlarını kullanmaktır.

Kripto para fiyatları canlı bir organizma gibi yüksek dinamiğe, sürekli aşağı ve yukarı hareket ettiği bir döngüye sahiptir. Bunun nedenlerinden biri tamamıyla merkeziyetsiz bir sistem olarak bankalar ve devletlerin mevzuatına tabi olmamasından kaynaklanmaktadır.

Kripto kurları piyasa trendlerine göre değişkenlik gösterir. Piyasa; olumlu ve olumsuz haberler, dünyadaki ekonomik durum ve birçok diğer etmen nedeniyle küçük fiyat değişiklikleri ve büyük sıçramalar veya düşüşler yaşayabilmektedir. Mesela Binance’in BTC çekimlerindeki geçiçi teknik problemleri 2022’nin ilkbaharında tüm piyasayı etkiledi. Bunun dışında savaş, kriz, enflasyon vb. küresel faktörleri saymıyoruz bile.

Fakat tüm bu haberlere rağmen Bitcoin ve Bitcoin benzeri paralar (Ethereum gibi) güçlü bir altyapıya sahip olduğu için bu düşüşlerin fırsat olarak değerlendirilmesi ve alım yapılması daha mantıklı olabilir.

Kripto Ticaretine Nasıl Giriş Yapmalı?

Kripto kurlarını ne kadar fazla etmenin etkilediğini ve piyasanın değişkenliğini düşünürsek, özellikle de kripto tüccarlarının duyguları tarafından verdiği kararlar dolayısıyla alım satımı en iyi gerçekleştirmenin yolu bir strateji seçmek olabilir. Aynı zamanda kripto para hakkında yeterli bilgiye sahip olarak alım satımlarınıza bilinçli şekilde başlayabilirsiniz.

Pozisyonunuzu ne kadar tutmak istediğinize bağlı olarak alım satım teknikleri değişmektedir:

●       Scalping ticareti - birkaç saniye ile 15 dakika arasında değişken kısa alım satımlara denir. Kripto para kurlarının küçük değişimlerinden en kısa zamanlarda kâr kazanma üstüne kuruludur.

●       Günlük ticaret - pozisyonlar bir gün içinde kapatılır.

●       Swing ticareti - pozisyonların açımı ve kapanışı arasındaki zaman bir gün ila birkaç hafta arasında değişmektedir.

●       Pozisyon ticareti - birkaç ay veya yıla kadar devam edebilecek uzun süreli yatırımlara denir.

Sistem şöyle işliyor: Güvenlik de istediğinizi varsayarsak P2P borsalar veya DEX’ler yerine WhiteBIT gibi merkeziyetçi bir kripto borsasına kayıt olabilirsiniz. Merkeziyetçi kripto borsaları genellikle sizin için bazı cüzdanlar oluşturur. Daha sonra paranızı yatırıp istediğiniz dijital varlıkları satın alabilir, size uygun olan stratejiye göre kullanabilirsiniz.

Sadece kripto para ne demek değil, nasıl kullanılır onu bilmek de çok önemlidir. Bilinçli şekilde yaptığınız yatırımlar kesinlikle size daha fazla yarar sağlayacaktır. İyi alım satımlar!