Kolajen, vücudun temel yapı taşı olan bağ dokularındaki ana proteindir. Vücudumuzdaki tüm proteinlerin %30’unu oluşturur. Kolajenin ciltte ve vücutta birçok olumlu etkisi vardır.

Kolajen, insan vücudundaki proteinlerin büyük bir kısmını oluştururken, derimizdeki hücrelerin yenilenerek canlanmasını sağlar ve cilt dokusuna esneklik kazandırır. Ancak kolajenler yapı gereği vücut tarafından sindirilemeyecek kadar büyüktürler. Bu yüzden kolajenaz enzimleri tarafından parçalanırlar. Kolajenlerin, enzimler yardımıyla kontrollü olarak parçalanmış olan bu haline kolajen peptit denir. Her bir kolajenin içerisinde üç adet kolajen peptit bulunur.

Kolajen peptitler vücuda alındıktan sonra sindirilerek hücrelere gönderilir. Her hücre içerisinde yenileyici ve enerji verici rol üstlenen kolajen peptitlere, hidrolize kolajen de denilmektedir. Kolajenin bağırsaklardaki emilimini sağlamak amacıyla elde edilen kolajen peptitler, vücut içerisinde daha kolay gezinir. Bu sayede hücrelere daha kısa sürede kolajen proteini ulaştırılmış olur.

Kolajen peptitlerin cilt için faydaları aşağıdaki gibidir;

○     Cildin en alt tabakadan başlayarak üst tabakalara kadar beslenmesini sağlayan kolajen peptitler, cildin nemlenmesine katkıda bulunur.

○     Cilt üzerindeki hücreleri besleyerek yaşlanma, kırışıklık, cilt lekeleri ya da sivilce- akne gibi cilt sorunlarını ortadan kaldırmayı sağlar.

○     Cildin büyük ölçüde esneklik kazanmasını sağlayarak sarkmaları önlemeye yardımcı olur.

○     Hava kirliliği gibi dış etmenlerin, cilde verdiği zararları gidererek cildin yapısının korunmasına yardımcı olur.

Bunlara ek olarak kolajen peptitler, vücudun ihtiyaç duyduğu aminoasitleri içermesi sayesinde, kas yapısının desteklenmesini sağlarken ayrıca eklemleri güçlendirir, saç ve tırnakların sağlıklı bir şekilde uzamasını da destekler.

Kolajen ve kolajen peptitler ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak ve kolajen takviyeleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için https://www.day2day.com.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.