HABERDENİZLİ.COM

Proje ve inovasyon kültürünün küçük yaşlarda oluşması ve yeni fikirlerin ortaya çıkarılması amacıyla DENİB tarafından yürütülen  ‘Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması’nın 3’üncüsü gerçekleşiyor. Yarışmanın protokol töreni  Denizli Valiliğinde gerçekleşti. Törene Denizli Valisi Hasan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz,  TİM Başkan vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert katıldı. 

“İYİYİ DAHA İYİ NASIL YAPABİLİRİZ”

İmza protokolünde konuşan Denizli Valisi Hasan Karahan,  “Yeni fikirlerin ortaya çıkarılarak bunların kullanılabilecek olanlarını tespit ederek şehrimizin ve ülkemizin daha da gelişmesine katkı sağlamak amacıyla böyle bir yarışma düzenleniyor.  Teknolojide yaratıcı fikirler önemli. Gençlerimizin bu konuda parlak fikirlerinin olduğunu düşünüyoruz. İyiyi daha iyi nasıl yapabilirz onun mücadelesini vermek zorundayız.” diye konuştu. 

Düzenlenen yarışma hakkında bilgiler veren Süleyman Kocasert , Türkiye’nin  çok ciddi bir gelişme içinde olduğunu fakat son birkaç yıldır ihracat rakamlarının 150 milyar civarında dolandığını hatırlattı. Daha çok üreterek gelinebilecek noktanın beli olduğunu söyleyen Kocasert,  “Mutlak surette ihracat yapmalıyız ancak ihracatta da katma değeri yüksek orta ve yüksek teknolojili ihracat yapmak zorundayız.” dedi.

YENİ NESLİN BAKIŞ AÇISI ÇOK FARKLI

Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olduğunu ve büyük bir potansiyeli olduğunu vurgulayan Kocasert, “Özellikle Z kuşağının olaylara bakış açısı bizden çok farklı. Hem onları daha iyi anlamak hem de içlerindeki enerjiyi paylaşmak ve mevcut potansiyeli keşefedip ortaya çıkarmak adına bizler 3 yıldan beri inovatif fikir yarışmasını düzenliyoruz.  Bu yarışmalarda öyle buluşlar ortaya çıkıyor ki Denizli’nin genç kâşiflerini ortaya çıkarıyoruz.” İfadelerini kullandı. 

ARTIK ESKİ KÖYE YENİ ADET GETİRME ZAMANI

Denizli’de 2 yıldır düzenlenen yarışmanın Millieğitim Bakanlığı’nın dikkatini çektiğini söyleyen Kocasert, “Denizli’den çıkan bu proje diğer illere örnek olarak gösteriliyor.  Bu hepimizin haklı gururu. Artık eski köye yeni adet getirme ve ezberleri bozma zamanı.  Bu yarışmayla Denizli’nin bütün Ortaokul ve liselerinde ayrı kategorilerde hiçbir sınırlama olmaksızın çocuklarımız bütün fikirlerini, projelerini ortaya koyacaklar. Önce Denizlimize sonra memleketimize hayırlara vesile olsun. 

PROJELER HAYATA GEÇMEYİ BEKLİYOR

Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen yarışmalarda çok ilginç fikirlerin ortaya çıktığını söyleyen Kocasert, “Hızlı şarj yapan bir sistem geliştiren arkadaşımız oldu. Güneş enerjisini gündüz toplayıp özellikle cankurtaran bölgesinde gece viraj noktalarında buzlanmaya karşı bir proje geliştiren oldu. en ilginçlerden bir tanesi bebek beziyle ilgili oldu. Yeni kardeşi dünyaya gelen bir arkadaşımız annesine daha çok vakit kazandırmak için daha pratik bebek bezi geliştirdi. Bunların hepsi ticarileşebilecek potansiyel ürünler fakat henüz hayata geçirilmedi.