DEVA Partisi Denizli İl Başkanı Bekir Kırar, “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajında Türk Milletini birleştiren en büyük değerlerden birinin de İstiklal Marşı olduğunu vurgulayarak, “İstiklal Marşı Türk Milletinin bağımsızlığına düşkünlüğünün en güzel göstergesidir” dedi.
Başkan Kırar “Yıllar Önce Türk Milleti Hiçbir Dayatmaya Asla Boyun Eğmeyeceğini Göstermiştir”
12 Mart İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 102. yıl dönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımlayan DEVA Partisi İl Başkanı Kırar, mesajında “Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı’mız, milletimizin asırlar önce istiklal ve istikbal için verdiği mücadeleyi özetleyen nadide eserlerden biridir. İstiklal Marşı, Türk Milletinin kararlılığını, inancını ve azmini çok güzel bir şekilde özetliyor. 12 Mart 1921, Türk milletinin kendisini esir etmek isteyen güçlere karşı verdiği istiklal mücadelesini tarihidir. Milletimizin imkansızlıklar içerisinde gösterdiği bu mücadele bizlere örnek olmalıdır. Yaşadığımız felaketleri birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağımıza inanıyor. Merhum Mehmet Akif Ersoy’un da söylediği gibi, “Allah bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” şeklinde konuştu.
Başkan Kırar, “Tüm bu duygu ve düşünceler ile Yüce Türk milletinin hiçbir dayatmaya asla boyun eğmeyeceğinin haykırışının göstergesi olan İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 102. yılını kutluyor, Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-03-12 at 13.56.22