Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte önemli bir değişiklik yapıldı ve yine uygulamada sadece anaokulu ve ilkokullarda öğrencilerin zorunlu olarak başı açık olabilecek. Ortaokul ve liselerde ise başı kapalı öğrencilerin ise yüzü açık kalacak.
Bakanlar Kurulu’nun “Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte” bazı maddelerin değiştirilmesini öngören kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmenliğin 4, maddesinin değiştirilen (d) bendi şu şekilde oldu, “Okullarda yüzü açık bulunur; siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz; saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapamaz, pirsing takamaz, bıyık ve sakal bırakamaz”
Yönetmenliğin 4. Maddesinin (e) bendi ise “ Okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokullarda okul içinde baş açık bulunur” şeklinde değiştirildi.
Yönetmenliğin “Kız öğrenciler, imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde başlarını örtebilir” şeklindeki 3. Maddesinin 6 fıkrası ise yürürlükten kaldırıldı.