HABERDENİZLİ.COM

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, yayımladığı mesajında; “19 Mayıs 1919’da milli mücadele kıvılcımının yakıldığı günden sonra atalarımız: genç, yaşlı, kadın, erkek demeden tek vücut olmuş ve destansı bir mücadele vererek bugün özgürce yaşadığımız bu toprakları bizlere miras bırakmıştır.

19 Mayıs’ı bayram ilan eden Atatürk’ün, Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet ettiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Gençlerimizi, milletimizin en büyük zenginliği olarak kabul ediyor, onlara milletçe güveniyoruz. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayına ilişkin iş gücü istatistiklerine göre 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 4,6 puanlık azalışla yüzde 19,9 oldu. İşsizlik oranı, 15-64 yaş grubunda 2,2 puanlık azalışla yüzde 11,1 olarak gerçekleşti. Genç işsizlik oranımızın düşmesi sevindirici bir haber. Çünkü üniversite okuyup, işsiz gezen gençlerimizi görmek beni çok üzüyor. Önümüzdeki dönemlerde de bu oranın daha da düştüğünü görmek bizleri çok memnun edecektir. Biliyoruz ki gençlerimiz, Türkiye’nin geleceği, yarınlarımızın teminatıdır. Gençlerimizin de eğitim ve bilimin ışığında bizlerden aldıkları bayrağı çok daha yukarıya taşıyacağına inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 99. yıl dönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.