Denizli’ye 2 hafta önce gelen ve Pamukkale İlçesi Asmalıevler Mahallesi’nde annesi ve yeğeni ile birlikte ikamet eden İrem Karakaya (14) 28 Eylül 2022 Çarşamba günü sabah 02.40 sıralarında evden çıktı. Kapı sesini duyan anne hemen peşinden koştu ama yetişemedi. Kızının kaçışının ardından hemen sonra anne R.A. Kınıklı Polis Karakolu’na giderek ihbarda bulundu.

Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerinin arama çalışması başlattığı İrem’den 4 gün boyunca haber alınamadı. Basına dün yansıyan olay sonrası İrem ile ilgili ihbarlar geldi. Bir taksici anneyi arayarak İrem’i dün öğlen saatlerinde elinde bulunan poşetlerle otogara bıraktığını söylediği belirtildi.

Perişan bir halde kızlarının bulunmasını bekleyen aile, müjdeli haberi bu sabah 03.00 sıralarında aldı. Devriye gezen polis ekipleri İrem Karakaya’yı sokakta yürürken buldu. Yanında kendisinden büyük kızlarla birlikte olduğu belirtilen İrem, ifadesi alınmak üzere önce karakola ardından ailesine teslim edildi.

Kızının bulunmasına çok sevinen anne R.A. “Allah kimseyi evladıyla sınamasın, çok şükür sağ salim bulundu kızım. Çok mutluyum çok sevinçliyim. Aramızda herhangi bir tartışma kavga yaşanmadı. Ancak bu tür olaylarda çocuklarımız internet ve sosyal medya kurbanı oluyor. Karşılarına çıkanlara hemen inanıyor ve yapmayacağı şeyleri yapıyorlar. Çok şükür kızıma bir zarar gelmeden kavuştum. Rabbim bir daha yaşatmasın” dedi.