Kargı kamışı ile bambu görünümlü bahçe çiti ve doğal çatı ve gölgelikler yapmak için yazımızı okuyunuz.

Kargı Çit Nedir?

WhatsApp Image 2022-11-25 at 17.16.18 (1)

Kargı çit rulo ürünü bambu görünümlü sağlam ve dayanıklı kargı kamışları ile imal edilen montaja hazır çit ve çatı kaplaması ürünüdür. Kargı kamışları kasnak üzerinde hasır dekorasyon ustaları ile paslanmaz çelik teller ile sıkıca bağlanır. Kargı çit, bambu çit, bambu kamış gibi isimler ile satılan ürünler en popüler ve en ekonomik bahçe çiti ürünleri arasında yer almaktadır.

Kargı Çitler Neden Ekonomik?

Kargı çit ürünlerinin ekonomik oldukları şu açıdan anlayabiliriz. Boyları 2 metre olan bir çit malzemesi almak istersek fiyatlar gerçekten çok pahalı olabilmektedir. Ancak kargı çitler ile boyu 2 metreye kadar ulaşabilen ve diğer bahçe çiti ürünlerine göre de bu açıdan daha uygun olan ekonomik bahçe çiti uygulaması yapabilirsiniz. Kargı çitler bambu görünümünde fakat orijinal bambu kamışı kadar kalın ve sağlam değildir. Ancak fiyat olarak baktığınızda orijinal bambu ile örnek olarak 10.000 (on bin) TL’ye yapacağınız bir uygulamayı bambu görünümlü kargı çitler ile 1000 (bin) TL’ye yapabilirsiniz.

Kargı çit ve Kargı Gölgelik Ürünlerini Nereden Alabilirsiniz?

WhatsApp Image 2022-11-25 at 17.16.18 (2)

Kargı çit ve kargı gölgelik ürünlerini aynı zamanda okuduğunuz bu yazıyı da hazırlayan Hasır Bambu Dekorasyon şirketinden satın alabilirsiniz. Hasır Bambu Dekorasyon en kaliteli ve estetik kargı kamışları ile kargı çit ve kargı gölgelik ürünleri imal eden bir hasır dekorasyon şirketidir. Kargı çit ve kargı gölgelik montajı sırasında ve öncesinde tüm teknik bilgiyi ve tüm sorularınızı Hasır Bambu Dekorasyona ulaşarak sorabilirsiniz.

Kargı Çit Nasıl Yapılır?

Kargı çit yapımı için resimdeki gibi bir çit iskeleti hazırlayınız. Kargı çit yapımı için çit iskeletini metal ve ahşap ile yapabilirsiniz. Daha sağlam olması için metal direkler ile yapılması uygun olur. Çit profillerini en az 1 metre ile atınız ve ortadan ve üstten kargı çitin sık bir şekilde montajını sağlamak üzere ara profiller oluşturunuz. Kargı çit ruloyu çit iskeletine sıkı ve sık aralıklar ile gerdirerek monte ediniz. Çit montajı tamamlandıktan sonra kontrol ediniz ve monte edilemeyen yerleri sıkı bir şekilde monte ederek ürünün rüzgârda esnemesini engelleyiniz.

Kargı Gölgelik Nedir ve Nasıl Yapılır?

WhatsApp Image 2022-11-25 at 17.16.18

Kargı gölgelikler de kargı çit ürünü ile yapılan doğal hasır çatı kaplama uygulamasıdır. Bambu kamış, bambu çatı kaplama, kargı gölgelik, bambu hasır gibi isimleri ile satılan bu ürünler ile çatı ve gölgelik yapımı ekonomik ve pratiktir. Tek yapmanız gereken kargı çit ruloyu çatıya uygun montaj ekipmanları ile monte etmektir. 

Kargı gölgelik montajını beton, PVC, demir profil zeminlere yapabilirsiniz. Kargı gölgelik ve kargı çatı sırasında bambu kamış ruloyu galvanizli çelik tel, plastik klips ya da uygun montaj vidası kullanarak sık aralıklar ile sağlam bir şekilde monte ediniz.

Kargı Gölgelik ve Kargı Çitlerin Avantajları Nelerdir?

·        Kargı gölgelikler bambu görünümlü, ekonomik ve kolay montajı sayesinde size ekonomik ve doğal gölgelikler sağlar.

·        Kargı çitler uzun ömürlü, rüzgârı keser ve mahremiyet sağlar.

·        Kargı çitler ile bahçe ve mekanlarınıza kedi, köpek gibi davetsiz misafirlerin girmesi engellenir.

·        Kargı çitler boyları 2 metreye kadar ulaşan rulo ürünler ile yapıldığı için uygun maliyetli yüksek bahçe çiti oluşturmanızı sağlar.

·        Kargı gölgelikleri su geçirmez yapmak isterseniz OSB membran kullanarak çatının su geçirmesini de ekonomik bir şekilde engellersiniz.