Denizli’nin Kale ilçesinde 18. Geleneksel Kale Biber Festivali, çarşı merkezinde yapılan etkinliklerle en iyi Kale Biberi seçildi.
Gerçekleşen Kale Biber Festivaline MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, AKP Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Kale Kaymakamı Serap Özmen, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, MHP İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kale Biber Festivalinin açılış konuşmasını yapan Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, ilçe merkezinde ve köylerinde yetişen ürünlerin satışının mevsiminde ve çok kısa sürede satılmak zorunda olduğundan hakettiği değerden satılmadığını ifade ederek “Yetiştirilen ürünler açılacak tesislerle hak ettiği değeri alacaktır. Üreticilerimiz daha fazla üreten, daha fazla kazanırken ilçe ekonomisine katkı sağlayacak.” dedi.
Kale ilçesinde açılan Kale Meslek Yüksekokulu ve Mustafa Şipar Anadolu Lisesi ilçedeki eğitim kalitesinin arttığını altını çizen Belediye Başkanı İsmail Yarımca “Anadolu Lisesinin açılması için Etem Özsoy Çok Programlı Lisesini ek bina yapma sözünü verdik. Yaptığımız 8 derslikli okulumuzun anahtarını teslim ettik. Önümüzdeki dönem öğrencilerimiz yeni okullarına kavuşacaklar. Belediye Hizmet binamızı Kale MYO’yu devrederek ilçemizin Yüksekokulu hasretini dindirdik.” dedi.
Kale Kaymakamı Serap Özmen düzenlenen biber festivaliyle Kale Biberinin tanıtımı ve üretimi teşvik sağlanacağını ifade ederek “Kale Biberi, Türkiye’de coğrafi işaret patenti alınmış, üç biberden bi tanesi. Kendisine  özgü özellikleriyle sadece Kale ilçesine has biber çeşididir.Belli başlı köylerde üretilen Kale biberini ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüğümüzle yapılan çalışmalarla diğer köylerimizde de üretimini yapacağız.”dedi. Kale Belediyesi folklor ekibi Davaz Zeybeği sunarken, Nazilli Belediyesi Mehter takımı mehteran gösterisini sundu.
Sıralanan Kale Biberlerini inceleyen jüri heyeti en iyi Kale Biberini seçti. Jüriden en yüksek puanı alan Demirciler köyünden Feride Şaylıca 1. Olurken, yine aynı köyden Durmuş Ali Mazak 2. , Alanyurt köyünden Süleyman Yasıt 3. Oldu. Dereceye giren biber üreticilerine protokol üyeleri hediyeleri takdim etti.
KALE’DE CENGİZ KURTOĞLU RÜZGÂRI ESTİ.
Gerçekleşen Kale biber festivalinin ardından akşam saatlerinde konserler devam ederek, konserlerin finali yapıldı. Denizlili Mahalli sanatçı Aydanur Kaleli vatandaşlarla buluşurken ardından ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu Sahne aldı.
Konserler alanına sığmayan Cengiz Kurtoğlu hayranları söyledikleri parçalarla unutulmaz gece yaşandı. Denizli, Muğla, Aydın, Ayfon ve çevre yerlerden gelen izleyiciler Cengiz Kurtoğlu ile fotoğraf çekilebilmek için tüm güçlerini kullandılar.
Konserin ardından Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu’ya Kale Biberi ve tablo hediye etti.