Kadınlarda kalça büyütme ameliyatının önemi oldukça fazladır. Popo, kişinin fiziksel görünümünde önemli bir yere sahiptir. Daha çekici ve düzgün bir görüntü elde etmek isteyenler, estetik operasyonlarda daha dik, kıvrımlı bir popo görünümüne kavuşabilir. Kadınlarda kalça büyütme ameliyatının önemi yaşa bağlı oluşan sarkmalarda da söz konusudur. Sarkık ve kırışık bir görünümü olan popolar, kalça büyütme operasyonu ile daha güzel bir görünüme kavuşturulabilir. Farklı yöntemlerle kalçanın büyütülmesi mümkündür.

Son yıllarda en fazla tercih edilen kalça büyütme yöntemlerinden biri Brazilian Butt Lift kısaca BBL olarak adlandırılan işlemdir. Halk arasında Brezilya poposu olarak adlandırılan işlem, dolgun bir görünüm ortaya çıkarır. Farklı yöntemler kullanılarak da kalça büyütülebilir. Yağ enjeksiyonu, protez kullanımı gibi teknikler arasından hekim tarafından uygun olan seçilir. Bu noktada hastanın onayı da alınmalıdır.

Kadınlarda Kalça Büyütme Ameliyatı Kimler İçin Uygundur?

Kadınlarda kalça büyütme ameliyatının uygun olduğu kişiler, popo görünümünden çeşitli sebeplerle memnun olmayanlardır. Kişinin kalça kısmı hacimsiz bir yapıdaysa ya da sarkma varsa ameliyat yapılabilir. Doktorun yapacağı muayene, tetkikler ve radyolojik görüntülemeler sonrasında hastanın operasyon için uygunluğuna karar verilir.

Kadınlarda Kalça Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Kadınlarda kalça büyütme ameliyatının yapılışında farklı teknikler kullanılır. Kullanılan yöntemlerden biri yüz dolgusudur. Bu dolgular, popoya enjekte edilerek büyüme sağlanır. Organik yapıda olan dolguların hastalar için herhangi bir zararı yoktur. Kadınlarda kalça büyütme ameliyatının önemi, kişiyi psikolojik olarak iyi hissettirmesinden de kaynaklanır. Popo görünümünden memnun olmayan kadınlar, kendini özgüvensiz hissedebilir. Bu nedenle profesyonel bir hekim tarafından yapılacak ameliyatla tekrar özgüven kazanılabilir.

Doku transferi yoluyla da kalçanın büyütülmesi mümkündür. Hastanın vücudunda yağ fazlalığı olan bölgelerden alınan yağlar, popoya nakledilir. Eğer kök hücreden zenginleştirme tekniği kullanılırsa enjekte edilen yağların kalıcılığı daha fazla olur. Bir diğer yöntem protez takılmasıdır. Popo protezleri, kalçanın yapısına uygun şekildedir. Protezler en fazla bir saatlik sürede yerleştirilir.  

Kadınlarda Kalça Büyütme Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kadınlarda kalça büyütme ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler arasında korse kullanımı vardır. Hem yağ enjeksiyonunda hem de protez uygulamalarında korse kullanılması gerekir. Protez uygulamalarında hastanın sırt üstü yatmaması ve yüz üstü yatması gerekir. Bunun yanı sıra günlük hayatta eğilip doğrulurken dikkat etmekte fayda vardır.

Operasyon sonrası sadece protez yönteminde kesi yapılan bölgede iz kalır. Ancak diğer tekniklerde iz kalmaz. Operasyon sonrası dolgun görünümün etkisini hemen fark edebilirsiniz. Ameliyat sonrası belirli süre şişlik oluşması normaldir.

Tüm yan etkiler, birkaç hafta sonra kaybolur. BBL yönteminde birkaç hafta popo üzerine oturmamak, işlemin başarısı açısından önemlidir. Kadınlarda kalça büyütme ameliyatının önemi her zaman oldukça fazladır. Hekim ve klinik seçimini doğru yaptığınız takdirde sorunsuz bir ameliyat süreci geçirebilirsiniz.