Denizli'ye bağlı Baklan ilçesinde belediyenin öncülüğünde kurulan kadın kooperatifleri, oluşturdukları markanın ilk satış mağazası açıldı.

Baklan Merkez'de açılan satış ofisinde, kooperatifin ürettiği ürünlerin satışı yapılacak. Kısa zamanda BAKYE marka ürünlerin tüm Türkiye'ye ulaştırılmasını hedefleyen Baklanlı kadınlar, hijyenik koşullarda üretmeye ve lezzetli ürünleri insanlarla buluşturmaya devam ediyorlar. 

"KADIN VEKİL OLARAK ÇOK MUTLUYUM"

Kooperatifin açılışında konuşan Denizli Milletvekili Nilgün Ök, "Bir kadın vekil olarak çok mutluluk duyduğum bir kooperatifin açlışını gerçekleştiriyoruz. İmalata başlayan kadınlarımızın satış mağazasını açtık. Tabi ben burada başta başkanımız olmak üzere kooperatife emek verenleri tebrik ediyorum" dedi. 

"KOOPERATİF HAYATA GEÇTİ"

Kooperatiflerin kolay kurulmadığının altını çizen Ök, "Çok sayıda insanın bir araya gelip üretim yapması gerekiyor. Baklanda kooperatif hayata geçmiş durumda. Gezdik, ürünlerini gördük. Hatta Baklan'ımızın Bademini yedik. Başkanımıza sordum 'gerçekten bu ince kabuk badem Baklan'ımızda mı yetişiyor?' diye. "Evet, ince kabuklu, sevilen bademin yetiştiği yerlerden biridir Baklanımız" dedi. Buradan da duyuralım. Sumak da var Baklan'ımızda eriştelerimiz, turşularımız, reçellerimiz her şey var. 

DENİZLİLİLERİ BAKYE ÜRÜNLERİ SATIN ALMAYA DAVET EDİYORUM

Kadınlarımızın bunları hayata geçirmeleri, hem ülke ekonomilerine hem de kendi ekonomilerine katkı sağlaması bizim için gurur verici. Ben inanıyorum kooperatifimiz bundan sonraki sürecini, pazarlama çalışmasını yürütecek. Ben buradan da sizin de vasıtanızla tüm Denizlili hemşehrilerimizi, web sayfası da yakında hayata geçecek, Baklanlı kadınların ürünlerini satın almaya ve onları tüketmeye davet ediyorum. Gerçekten ürünlerimiz çok güzel ürünler. 

KOOPERATİFLERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ

Bu ülke bundan sonra büyüyecekse kadınların işgücüne olan katkıları ile büyüyecek.Bu anlamda kadın girişimcilerimizi ve kooperatiflerimizi çok önemsiyoruz" dedi. 

Kooperatiflerin öncüsü olan Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever ise açılıştaki heyecanını şu kelimelerle dile getirdi:

"Kadın demek bereket demek, bizim mukaddesimiz. Her şeyde varlar, üretimde de varlar. Baklanlı hanım arkadaşlarımızın birlikleri bir sevgi pınarı. Bu pınarda akan o güzellikler bir sevgi havuzu oluşturdu. Kooperatif konusunda birlikte böyle bir faaliyetin yapılması konusunda yapmış oldukları istişare ve bizimle paylaşmaları üzerine burada Bakova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Bakova Kadın Girişimi Kooperatifi, Selçukbacı Kooperatifi çalışmalarına başladık. 

MAKİNALARIMIZI ÇOĞALTACAĞIZ

Bakanlıklarımızın da teşviklerinden yararlanarak, üretimde kullanacakları makinaları hibe olarak aldık. Katılımlarında yardımcı olduk kendilerine. İnşallah önümüzdeki günlerde makinalarımızı çoğaltacağız. Badem kırma, ceviz kırma makinaları alacağız. 

TİTİZLİKLE ÜRETİLİYOR

Hem yörede üretilen ürünleri, hem de el emekleri ile üretmiş oldukları ürünleri insanımızla buluşturacağız. Sizler de gördünüz, titilikle hijyen kurallarına uygun şekilde ürünleri üretiliyor. 

Ben bize katkı veren başta milletvekillerimiz, büyükşehir belediye başkanımıza, bakanlarımıza, yereldeki idareci arkadaşlarımıza özellikle il müdürü arkadaşlarımza, tabi bu güzelliği oluşturan güzel bayanlara, onların eşlerine, teşkilatımıza çok çok teşekkür ediyoruz. 

Baklanlı Kadınların oluşturduğu kooperatifin markası BAKYE ilk satış mağazasını açtı. 

BAKLAN'DA KÜÇÜK İŞLETMELER BÜYÜYECEK

Denizli'de güzel şeyler oluyor ama Baklan'da bundan geri kalmamalı. Baklan'da da bu güzellikleri bundan böyle göreceğiz. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Sosyoekonomik yapı bakımından biraz elinden tutulması gereken ilçelerin birisi olarak Baklan'ı da teşvik kapsamına aldı. Teşvik kapsamı ile beraber bu küçük üretim işletmeleri, daha büyük tesislerde ürünler işleyerek Beşparmak dağlarının eteklerinde insanların hizmetine sunacak."

Baklanlı Kadınların oluşturduğu kooperatifin markası BAKYE ilk satış mağazasını açtı. 

İNTERNETTEN SATIŞ ÇOK YAKINDA

Coşku ile gerçekleştirilen kurdele kesmenin ardından açılış heyeti üretim ve paketleme tesislerini gezdi. Hedeflerinin tüm Türkiye'ye ürün göndermek olduğunu dile getiren kadınlar, erişte, üzüm sirkesi, karışık turşu, pancar turşusu, badem, ayva reçeli, sumak üretimi gerçekleştiriyor. Yazın yeni tarımsal faaliyetlerle üretimlerinin miktarını ve ürün çeşitliliğini artıracaklarının altını çizen Kooperatif üyesi kadınlar, ürünlerini çok yakında internet üzerinden satışlara başlayacaklarının da müjdesini verdi. 

Baklanlı Kadınların oluşturduğu kooperatifin markası BAKYE ilk satış mağazasını açtı. 

Baklanlı Kadınların oluşturduğu kooperatifin markası BAKYE ilk satış mağazasını açtı. 

Baklanlı Kadınların oluşturduğu kooperatifin markası BAKYE ilk satış mağazasını açtı.