HABERDENİZLİ.COM

2017 yılında sosyal medya platformunda bir araya gelerek maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimlerine devam etmekte zorlanan her yaş grubundan öğrenciye eğitim desteği vermeye başlayan, ardından eğitimin farklı alanlarındaki projelere de destekler sağlayan bir oluşum haline gelen Kadın Hekimler Eğitime Destek Grubu, 2018 itibariyle resmen tescil olarak Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) adıyla faaliyete geçti.

DENİZLİ’DE İLK İŞ, TAVAS YAHŞİLER İLKOKULU OLDU

Denizli’nin Tavas İlçesine bağlı yahşiler mahallesinde bulunan Tavas Yahşiler İlkokulu’nun eski yapı olmasından kaynaklı olarak tavan ve tabanları KAHEV tarafından yaptırıldı. Okul’da nem ve rutubetten kaynaklı olarak zarar gören ve yıpranan okul malzemeleri çocukların eğitimlerini olumsuz etkiliyordu. KAHEV 31 Mart Yerel Seçimlerinde Tavas Belediye Başkanı olan Hüseyin İnamlık ile birlikte Tavas Yahşiler İlkokulu’nda eğitim öğretim materyallerini de öğrencilere teslim etti.

Şiddete Karşı Eğitim

Eğitimli ve bilinçli kadınlar olarak bu yola gönül verdiklerini ifade eden KAHEV Yönetimi, okumak için yeterli maddi imkana sahip olamayan çocuklara kendi çocukları gibi sahip çıkmak için yola çıktıklarını ifade ediyor. “Şiddete Karşı Eğitim” düşüncesini benimseyen KAHEV, yapılan kütüphanelere de şiddete uğrayan meslektaşlarının isimlerini veriyor.
Sosyal medyadan kadın hekimlerle yola çıkan ve vakıf olduktan sonra daha geniş kitlelere ulaşan KAHEV, üyeleri ve gönüllüleriyle birlikte daha da büyümeyi ve geliştirecekleri yepyeni projelerle daha çok gencin elinden tutmayı hedefliyor.
Sosyal medyada kadın hekimlerin bir araya gelmesiyle başlayan ve kolektif bir iyilik hareketi haline dönüşüp çığ gibi büyüyerek bir sosyal medya grubundan resmi bir vakıf haline gelen KAHEV, resmi tescili ile birlikte bağışlarıyla destek olmak isteyen herkese internet siteleri www.kahev.org aracılığıyla ulaşma imkanına kavuştu.
KAHEV, yaklaşık 20.000 kadın hekim katılımcıyla bugüne kadar 540 öğrenciye burs imkanı sağlamanın yanı sıra Türkiye’nin birçok ilindeki okullara kütüphane ve okuma salonu oluşturulması, okullara kitap ve kırtasiye yardımı, robotik laboratuarı kurulumları, maddi koşulları uygun olmayan lisanslı sporcuların ve sanat alanında eğitim gören öğrencilerin desteklenmesi, anaokulu tadilatı gibi birçok projeye imza attı.