HABERDENİZLİ.COM

Türk Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ve Türk Metal Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesinde anlaşılamaması nedeniyle Türk Metal Sendikası’na bağlı işçiler 1 Aralık’tan bu yana çalıştığı fabrikalarda kaşık vurma eylemi yapıyor.  Türk Metal Sendikasına bağlı Denizlili işçilerde çalıştığı kablo fabrikasında eylem yapıyor. 250 işçi yemek saatlerinde masaya kaşık, çatal vurarak işverenleri protesto ediyor. 

5 Ekim’de başlayan ve 120 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle Türk Metal Sendikası’na bağlı işçiler 1 Aralık’tan bu yana eylem yapıyor. Toplu sözleşmede Türk Metal Sendikası 108 maddelik bir sözleşme hazırladı. 108 maddenin 50 maddesi işveren Sendikası MESS tarafından kabul görmedi.  Bu 50 maddenin 23 maddesi direk parasal konularla ilgili olurken  30 Ekim itibariyle 2 sendika arasında uyuşmazlık raporu tutuldu. Bu raporun ardından Türk Metal Sendikası iş yerlerindeki fazla mesaileri kaldırarak eylem kararı aldı.  

İşveren sendikası MESS’in işçilere teklif ettiği ücreti çok düşük bulan Türk Metal Sendikası’na bağlı işçiler çalıştıkları işyerlerinde bunu protesto etmeye başladı. İşçiler yemek saatlerinde kaşık ve çatalları masaya vurarak işvereni protesto ediyor. Denizli’de bir kablo fabrikasında çalışan yaklaşık 250 Türk Metal Sendikalı işçi de sendikanın aldığı eylem kararını uyguluyor. Fabrikada çalışan işçiler yemek saatlerinde masalara kaşık çatal vurarak işverenleri protesto ediyor.  İşçiler bu uyuşmazlığın biran önce verilmesini talep ederken, talep ettikleri maddelerin işveren tarafından kabul görmesini istiyor.  1 Kasım’dan bu yana süren kaşık eyleminin ardından işçiler, bu hafta fabrikalardan kol kola çıkarak işverenlere karşı protestosunu sürdürecek. 

Anlaşmazlığın sürmesi hallinde ise eylemlerin dozajının artacağı belirtiliyor.