Türkiye’nin en cana yakın ve en sıcak illerinden biri olan İzmir sosyo-kültürel yapısı ile ziyaretçi çeken turizm şehirleri arasında en çok tercih edilenler arasında yer alır. İklimi Akdeniz iklimine benzer. Yazları sıcak ve nemli geçen hava şartları kış aylarında da dondurucu soğuklara hakim değildir. Kumsalı, güneşi, boyozuyla ünlü olan şehri görmek insana bir ayrıcalık veriyor.

İzmir Gezilecek Yerler

Buca Mevlana Heykeli: Bilhassa İzmirliler tarafından Buca Mevlana Heykeli’nin heybeti bilinir. Bu heykel Dünya’da en büyük 3. Heykel olma şansını elde etmiştir. Gündüz güzel ve ihtişamlı göründüğü kadar geceleri de mükemmel görnümünü elden bırakmaz.

Homeros: İlyada ve Odysseia başyapıtlarının babası olan Homeros Antik Yunan filozoflarındandır. Ünlü filozof İzmir’de yaşamıştır. Günümüzde’de değeri yitirilmemiş olup adına öykü yarışmaları düzenlenmektedir. İzmirliler Homerus’un bölgede yaşamış olmasını bir gurur kaynağı olarak düşünmektedirler.

Kutsal İzmir: İncil’de sözü geçen 7 adet Kutsal Kilise bulunur. Bu kiliselerden 3 tanesi İzmir sınırları içerisinde inşaa edilmiştir. Bu yapılar İzmir’i farklı kılan değerlerden biridir.

Artemis: İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan Artemis Dünya’nın yedi harikasından biri olarak dikkat çekiyor. Muhteşem görünüme sahip olan Tapınak İzmir’de gezilip görülmesi gereken yerlerden biridir. Türkiye’nin Antik kenti ve önemli turizm merkezi olan İzmir’i görmek ve gezmek için  otobüs biletinizi almaya ne dersiniz?

Kemeraltı Çarşısı: Kemeraltı İzmir limanından gelen malların Anadolu’ya yayılmasında önemli bir ticaret yolu olmuştur. Turistlerin İzmir’e geldiklerinden uğrak yerlerinden biri olan Kemeraltı hala canlılığını korur.

Karaburun: Sessiz ve sakin yaşamı ile bilinen Karaburun Ege Bölgesi’nin bakir kalmayı başaran yerlerinden biridir. Bölgede Nergis çiçeği ziyaretçileri kokusu ile büyülüyor. Mordoğan’da sakin ve gözlerden uzak deniz keyfi yapılabilir.

Alaçatı: Tarihi taş evleri, renkli sokakları, küçük otelleri, rüzgar gülleri ve kalabalık sokakları ile dikkat çeken bir İzmir şehridir. Bölgede Ot Festivali yapılır. Son yıllarda bir turizm şehri olmayı başarmıştır.

Çeşme: Son derece popüler olan ilçe Urla ve Karaburun’a komşudur. Her mevsim güzelliğini koruyan Çeşme kumrusu ile meşhurdur. Çeşme aynı zamanda sakızı ile de meşhur bir şehirdir.

İzmir’i ziyaret etmek için otobüs biletinizi Bilet.com’dan alabilirsiniz. Bilet.com’da seferleri sorgulayabilir, fiyatları karşılaştırabilir ve en uygun bileti kredi kartı veya banka kartınızla online satın alabilirsiniz.