Çavuşoğlu: "Bugünden İtibaren Atılan İmza ve Yapılan Ödemelerden Personel Sorumludur" Çavuşoğlu: "Bugünden İtibaren Atılan İmza ve Yapılan Ödemelerden Personel Sorumludur"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gerçekleştirdiği konuşmada belediye başkan adaylarını açıkladı. Açıklamada, Denizli'nin Buldan ilçesinde daha önce CHP'den belediye başkanlığı görevini yürüten Mustafa Gülbay'ın İYİ Parti'nin adayı olarak belirlendiği duyuruldu.

Mustafa Gülbay'ın adaylığını açıklayan Akşener, kürsüde Gülbay ile birlikte objektiflere poz verdi. Gülbay, daha önce 2014 yerel seçimlerinde CHP adayı olarak seçimlere katılmış ve başarılı bir performans sergileyerek belediye başkanlığını kazanmıştı. Ancak bir sonraki dönemde CHP tarafından aday gösterilmeyince Demokrat Parti saflarına katılarak bu partiden belediye başkanlığı için yarışmış, ancak seçimi kazanamamıştı. Son olarak yaşanan olaylarda Demokrat Parti ve İYİ Parti ilçe yönetimleri, Gülbay'ı ortak aday olarak belirlemiş, ancak Demokrat Parti il yönetiminin onay vermemesi üzerine çatışma yaşanmıştı. Bu gelişmelerin ardından Demokrat Parti ilçe yönetimi görevden alınmış, ve Mustafa Gülbay'ın İYİ Parti adaylığı kesinleşmiş oldu. iyi-partinin-buldan-belediye-baskan-adayi-mustafa-gulbay-1