Millet İttifakı’nda turizmde mevsimsel bağımlılığın azaltılması ve turizmin 12 aya yayılması için önemli projeler hazırlandığını belirten İYİ Parti Denizli Milletvekili adayı Tatık, “Ülkemize nitelikli turist girişinin arttırılması ve sektörde çeşitlendirmenin bir an önce sağlanması gerekiyor. Denizli’de Bozdağ Kayak Merkezi, Pamukkale ve doğa turizmi için heyecan verici projelerimizi devreye sokacağız. İYİ Parti iktidarında sağlık, festival, spor, doğa, kamp, karavan, tarih, kültür, inanç, müze, termal, gençlik, tarım, kongre ve fuar alanlarındaki turizmi destekleyecek hamleler yapacağız” dedi.

“Fırsat Eşitsizliğini Ülkemizin Hafızasından Sileceğiz”

Türkiye’de yaşayan vatandaşların kendi ülkelerinde ekonomik koşullar nedeniyle tatil yapamadığını belirten Milletvekili adayı Tatık, “Bizler Avrupa’da asgari ücretle çalışan insanların Türkiye’de 5 yıldızlı otellerde aylarca tatil yaptığına şahit olduk. Vatandaşlarımız bizim iktidarımızda yurt dışında tatil yapabilecek. Taşı toprağı şifa olan güzide ülkemizi sağlık turizminde teşvik edecek çalışmalara imza atacağız. Termal turizm, tedavi hizmetleri turizmi alanlarında kapasitemizi geliştirecek ve turizm gelirlerini arttıracağız. Turizm bölgelerinde imar rantı ve istismarının önüne geçeceğiz. Kısacası bizler yoksulluğu, fırsat eşitsizliğini, açlığı ülkemizin hafızasından tamamen sileceğiz” şeklinde konuştu.

“Demokrasi Yoksa Turizm De Olmaz”

Türkiye’nin dünya turizminden aldığı payın düpedüz başarısızlık olduğunu vurgulayan Tatık, “Ülkenizde demokrasi yoksa, turizm de olmaz. Ülkenizde adalet yoksa, turizm de olmaz. Ülkenizde huzur yoksa turizm de olmaz. Pandemi dönemi de dahil olmak üzere destek bekleyen turizmcilerimiz bekledikleri destekleri görememiş, alamamış bunun yanında aynı dönemde kendilerine iktidar tarafından konaklama vergisi, tanıtım ajansı vergisi, katkı payı diye ek vergiler, ödemeler çıkartılmış ve turizmcimizin beli bükülmüştür.  İYİ parti iktidarında turizmcimiz desteklenecek, ek vergileri hafifletilecek ve destek ve teşvikler ile birlikte 2024 sezonunda turizmcimizin yüzü gülecektir. Denizli’mizin tanıtımda ve gelişiminde katkı sağlayan tüm turizmcilerimize teşekkürlerimi iletiyorum. Tüm sektör çalışanlarının Turizm Haftasını kutlayarak sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.