“Siyasete girme nedenlerimden birisi yaşanan deprem felaketidir.” diyen İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı İbrahim Şenel, sivil toplum kuruluşlarına yaptığı ziyaretlerinde deprem konusunu gündemde tutuyor. Yaşanan ve binlerce insanın hayatını kaybettiği depremlerin ders niteliği taşıdığını, bu depremlerin ciddi önlemler alınması gerektiğini bir kez daha hatırlattığını anlatan Şenel, Denizli için de sağlam temelleri olan bir deprem eylem planının hazırlanmasından bahsetti.

MEVZUAT EKSİKLİKLERLE DOLU

Seçilmesi durumunda mecliste peşine düşeceği ilk sorunlardan birisi olan mevcut yapı-imar ve mühendislik-müteahhitlik mevzuatlarının yeniden elden geçirilmesini sağlamak olduğunu dile getiren İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı İbrahim Şenel, mesleği gereği bu mevzuatları çok iyi bildiğini belirtip, “Deprem ülkemizin bir gerçeği. Deprem öldürmüyor, binalar öldürüyor. Mecliste görev almam durumunda bu konudaki tüm komisyonlarda görev almayı düşünüyorum. Konuyla ilgili mevzuatlarımız eksikliklerle dolu” dedi.

YASAL DÜZENLEMELER GEREKLİ

Tüm şehirlerde olduğu gibi Denizli’nin de sağlam bir deprem eylem planının olmadığını dile getiren ve bu konuda kapsamlı bir çalışma yapılmasının zorunluluğundan bahseden Şenel, “Yaşanan deprem felaketi aslında bizlere 24 yıl sonra bu konuda ciddi çalışmaların yapılmadığı gerçeğini gösterdi. 1.derece deprem bölgesi üzerinde olan Denizli için de olması gerektiği gibi bir çalışma yapılmalı. Şuan mevzuat tam olarak buna çok izin vermiyor. Yasal düzenlemeler gerekli. Meclise gidersem öncelikli işim gücüm bu olacak” diye konuştu.

senel-1-1senel-2senel-1