Pamukkale ilçesinin Kayıhan Mahallesi, uzun süredir altyapı çalışmalarının devam ettiği yerlerden. Kış aylarında çamurdan, yaz aylarını tozdan şikayetlerin had safhaya ulaştığı mahalleye giden İYİ Parti Pamukkale Belediye Başkan Aday Adayı Türkay Berberoğlu, mahalle sakinleriyle görüştü.

“KAZIYORLAR, KAPATIYORLAR, TEKRAR KAZIYORLAR”

Berberoğlu ile görüşen bir vatandaş, tekrar tekrar yapılardan kazılardan yakınarak, “Görüyorsunuz mahalleyi. Tam bir şantiye alanı. Kaz, kapat, 10 gün sonra bir daha kaz. Evimin olduğu yere arabamla gelemiyorum. Girsem alt takımı zarar görecek. Kazıp gittiler, bir daha da uğramadılar. Önce çamurdan kurtulamadık. Çamur bitti toz başladı. Evlerin kapılarını, pencerelerini açamıyoruz. Balkona çamaşır asamıyoruz. Yap-boz, günü kurtarma, seçim yatırımından başka bir şey değil” ifadelerini kullandı.

iyi-parti-pamukkale-turkay-berberoglu2

“BANYO VE TUVALETLERİMİZE KOKUDAN GİRİLMİYOR”

Ev kadınları da “Yol yapıyorlar, iki gün sonra bir yerden patlama oluyor, orayı kazıyorlar, çukur... Arabalar sanayiden gelmiyor. Yazık, günah, gerçekten yorulduk. Karşımızda muhatap bulamıyoruz. Oy isterken vaatlerde bulunuluyor, sonrası yok. Banyolarımız, tuvaletlerimiz kokuyor. Yağmur yağdığında, hava rüzgarlı olduğunda basınçla koku geliyor” sözleriyle yaşadıklarını aktardı.

iyi-parti-pamukkale-turkay-berberoglu3

“PARK BAKIMSIZ, DÜZENLEME YOK”

Bir başka vatandaş ise, mahallenin altyapı çalışmaları nedeniyle 2-3 yıldır sorun yaşadığını, parkta da bir bakım ve düzenleme olmadığını söyledi.

BEBEROĞLU, BELEDİYEYİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Mahalle sakinlerini dinleyen Bebberoğlu, “Bugün Kayhan Mahallesi’ndeyiz. Aslandında ‘Kayhan şantiyesindeyiz’ demeliyim. Vatandaşımıza sorduk ‘ne hissediyorsunuz, ne istiyorsunuz, mevcut belediyeye iletmek istediğiniz bir sorun var mı?’ diye. Mahalle sakinleriyle sohbet edelim, istedikleri varsa da kulaklarımızla duyalım istedik. Plansız, programsızlıktan yakınıyorlar. Önce yapıp sonra yıkıyorlar, sonra bir daha yapıyorlar. Rüzgarlı havalarda kanalizasyondan gelen koku evlere yayılıyor. Değerli Belediye Başkanımız, kanalizasyon sistemini yaparken mühendislerinizin bir planlaması varsa ters basınç yapıp evlere koku girmesini engelleyecek bir sistem olmalı, çözüm bulunmalı” diye konuştu.

iyi-parti-pamukkale-turkay-berberoglu1

“MİLLİ SERVET HEBA EDİLİYOR”

Çalışmaların bir planlamayla sürdürülmesini öneren İYİ Partili Türkay Berberoğlu, “Seçim yatırımı olarak, hızlı bir şekilde bitireceğiz derken milli servetimiz heba ediliyor. Çünkü hiçbir planlama yapılmadan kanalizasyon döşeniyor, taş döşeniyor, asfalt atılıyor. Arkasından DESKİ ekibi geliyor. Yarın birgün elektrik hatlarını yer altına almak üzere çalışma olacak. Hiçbir planlama yapılmadan çalışılıyor” ifadelerini kullandı.