İstanbul gibi büyüleyici bir şehirde konaklamanın da alışverişin de keyfi bir başka! İster İstanbul’da yaşıyor olun ister şehri kısa dönem ziyarete gelmiş olun, alışveriş için en doğru yerde olduğunuzu hatırlatalım. İstanbul’da alışveriş yapmak için en çok tercih edilen yerlerin başında popüler caddeleri geliyor. Öyle ki bu caddeler zaman zaman alışveriş merkezlerinden çok daha fazla alışveriş için tercih edilebiliyor.

İstanbul’un kent merkezlerinde yer alan bu caddelerde sadece alışveriş yapmanız da gerekmiyor. Şehrin en güzel restoran ve kafelerini, eğlence mekanlarını, mağazalarını ve çok daha fazla olanağı bu popüler caddelerde bulabilirsiniz. Hazırsanız, şehrin en ünlü alışveriş caddelerini birlikte keşfe çıkalım! 

Bağdat Caddesi 

İstanbul’da alışveriş denince akla gelen ilk caddelerden biri Bağdat Caddesi. Anadolu Yakası’nda hareketli sosyal yaşamın nabzını tutan Bağdat Caddesi, Kadıköy ilçesine bağlı oldukça gelişmiş bir bölge içinde yer alıyor. Kentin en lüks konutlarına da ev sahipliği yapan bu bölgede lüks restoranlardan mağazalara birçok şey bulmak mümkün. Aynı zamanda Avrupa’nın en uzun alışveriş caddelerinden biri olan Bağdat Caddesi’nde hem çok katlı hem de yol üzeri mağazaları bulabilirsiniz.

Nişantaşı 

Avrupa Yakası’nın gözde ve popüler alışveriş bölgesi Nişantaşı’nda yılın her dönemi hareketli sosyal yaşam devam ediyor. Lüks İstanbul otelleri, restoranlara ve mağazalara ev sahipliği yapan Nişantaşı’nda keyifli ve dopdolu bir alışveriş günü yaşayabilirsiniz. Her bütçeye göre ürünlerin bulunduğu farklı yelpazedeki mağaza seçenekleri ile Nişantaşı özellikle kadın modasında oldukça gözde bir semt.

İstanbul'da Konut Alırken İstanbul Real Estate'den Öneriler İstanbul'da Konut Alırken İstanbul Real Estate'den Öneriler

Nişantaşı’nda bütün mağazaları yan yana bulabileceğiniz Teşvikiye Caddesi ise ilk ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Bu cadde üzerinde günlük giyimden abiyeye kadar geniş fiyat aralığında onlarca mağazayı bulabilirsiniz. 

Bakırköy 

Abiyeciler, gelinlikçiler, günlük giyim mağazaları, aksesuar dükkanları, erkek giyim, çocuk giyim ve daha fazlası…İstanbul’da Avrupa Yakası’nda olup da alışveriş için gidilecek yerlerin başında Bakırköy ilçesi de geliyor. Marmaray ile kolayca ulaşabileceğiniz Bakırköy’de durakta indikten sonra indiğiniz meydana çıkan caddenin tamamı restoranlar ve mağazalar ile çevrili. Özellikle abiye ve gelinlik bakanların sık sık geldiği Bakırköy’de bütçenize uygun bir alışveriş yapmanız mümkün. Aynı zamanda alışveriş merkezlerine de ev sahipliği yapan Bakırköy’de tüm gün boyunca sıkılmadan vakit geçirebilirsiniz. 

Eminönü 

Tarihi Yarımada’da gerçek İstanbul’un ruhunu hissederek alışveriş yapmanın keyfi bir başka! Şehrin en çok ziyaret edilen turistik bölgesi olan Eminönü, dünyaca ünlü Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı’na da ev sahipliği yapıyor. Yerli ve yabancı turistlerin her daim ziyaret ettiği ve oldukça hareketli olan Eminönü, tarihi otelleri, restoranları ve mağazaları ile keyifli bir gezi imkanı sunuyor. Eminönü’ne geldiğinizde uygun fiyatlı alışveriş için Tahtakale gibi bölgeleri ziyaret edebilir, Şark Han gibi tarihi hanlardan alışveriş yapabilirsiniz. Yöresel tatları denemek, baharat almak ya da Türkiye motifli hediyelikler almak isterseniz Mısır Çarşısı’na bir göz atabilirsiniz. 

Kadıköy

Anadolu Yakası’nın gözde ve popüler semti Kadıköy, alışveriş konusunda da oldukça popüler bir yer. Günün 24 saati hareketli sosyal yaşamı ile öne çıkan Kadıköy’de alışveriş yapmak için tam bir gün ayırmanız gerekebilir. Kadınlar için en uygun fiyatlı alışveriş sokağı olarak anılan Çilek Sokak, semtin simgelerinden Boğa Heykeli’nin hemen arkasında yer alıyor. Çilek Sokak’ta hem günlük giyim hem de iç giyim ve aksesuar mağazalarını bulabilirsiniz.

Boğa Heykeli’nden yukarı çıktığınızda ise sizi Bahariye Caddesi karşılayacak.

Yine bu cadde boyunca yan yana dizilen mağazalardan alışveriş yapabilirsiniz. Kadıköy aynı zamanda metro, marmaray, metrobüs ve vapur hatlarının da bir arada olduğu bir yer. İstanbul seyahatinizde burada kalmak isterseniz Kadıköy otel seçeneklerinin oldukça fazla olduğu Rıhtım hattını tercih edebilirsiniz. 

Beşiktaş 

Anadolu Yakası’nda Kadıköy’ün yerini Avrupa Yakası’nda ise Beşiktaş karşılıyor. İstanbul Boğazı’nın iki kıyısında yer alan bu ilçeler, hareketli sosyal yaşamının yanı sıra caddeleri ve pasajlarıyla da öne çıkıyor. Beşiktaş da tıpkı Kadıköy gibi bu konuda oldukça gelişmiş bir bölge. Beşiktaş sahilden yukarı doğru çıkan merkez caddelerin her birinde çeşit çeşit mağaza bulmak mümkün. Cadde üzerinde yer alan pasajlarda da farklı türlerde çeşitli mağazaların olduğunu belirtelim. En çok mağazayı bulabileceğiniz Büyük Beşiktaş Çarşısı ve hemen arkasındaki caddede bulunan mağazalardan ihtiyaçlarınızı satın alabilirsiniz.