Geçmişten günümüze çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Doğu’nun gözde şehri Van; ilgi çekici tarihi dokusu, eşsiz doğa manzaraları ve coğrafi güzellikleri ile ziyaretçilerini hayran bırakır. İstanbul’un kalabalığına, gürültüsüne, şehir karmaşasına ara vermek isteyenler İstanbul Van uçak bileti alarak Türkiye’nin doğusunun gizli saklı güzelliklerini keşfedebilir. Van Gölü kenarında yapılan lezzetli kahvaltılar başta olmak üzere sayısız güzel anıya sahip olmak için Bilet Dükkanı üzerinden İstanbul’dan Van’a uçak bileti satın alabilir ve seyahatinizi tek yerden planlayabilirsiniz.

İstanbul Van Uçak Bileti Fiyatları

Doğu’nun güzelliklerine şahit olmak için plan yapmaya hazırlananların ilk aklına gelen “İstanbul Van uçak bileti fiyatları ne kadar?” sorusu olur. Uçak bileti fiyatları gidilecek tarih, yolculuk saati, aktarma sayısı, hava yolu firması, havalimanı tercihi gibi nedenlerden dolayı farklılık gösterebilir. Buna göre İstanbul Van uçak bileti Pegasus tercih eden yolcular 805 TL’den, AnadoluJet tercih edenler 855 TL ve THY tercih eden yolcular 1.165 TL’den başlayan fiyatlardan yararlanabilir. Güncel fiyatlar için yolcuların Bilet Dükkanı web sitesini ziyaret etmesi gerekir.

Bilet Dükkanı üzerinden en avantajlı fiyatlara seyahatini planlayan yolcular Van Gölü başta olmak üzere; Adır Kilisesi, Çavuştepe Kalesi, Şeytan Köprüsü, Erciş Kadem Paşa Hatun Kümbeti, Yedi Kilise, Ulu Camii, Hüsrev Paşa Camii ve Külliyesi ve Vanadokya gibi yerleri ziyaret edebilir. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmasından dolayı kültür çeşitliliği bakımından son derece zengindir. Bunun yanında lezzetli Van yemeklerinden olan; Van Balığı,  Çiriş Pilavı, Kurut Aşı, Sengeser Yemeği, Murtuğa, Ispanaklı Borani deneyebilir.

İstanbul Van Arası Hangi Hava Yolları Uçuyor? 

İstanbul Van uçak bileti alan yolcular hangi hava yollarını kullanabileceği konusunu merak ediyor. Yolcular seyahat planlarına göre; AnadoluJet, Pegasus ve Türk Hava Yolları firmalarını kullanarak Van’a gidebilir.  Her uçuş firmasının farklı havalimanı kullanır. İstanbul Van uçak bileti Pegasus ve AnadoluJet olan yolcular Sabiha Gökçen Havalimanı’nı kullanır.  İstanbul’un Anadolu Yakası’nda ye alan Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım; Havabüs, İETT otobüsleri, taksi, özel transfer ve araç kiralama seçenekleri ile yapılır.

İstanbul Van uçak bileti THY olaN yolcular ise İstanbul Havalimanı’nı kullanır. 2018 yılında faaliyete geçen ve Avrupa Yakası’nda bulunan İstanbul Havalimanı’na şehir merkezinden ulaşımın birden fazla yolu bulunur. Bunlardan en çok tercih edileni Havaİst, İETT otobüsleri ve taksidir.

Van’a giden yolcuları ise Ferit Melen Havalimanı karşılar. Ziyaretçiler gidecekleri adrese ve valiz yüküne göre şehir merkezine çeşitli yolları tercih edebilir. Van Ferit Melen Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım; belediye otobüsleri, halk otobüsleri ve minibüsler ve doğrudan transfer sağlayan servisler ile sağlanır.

Bilet Dükkanı üzerinden İstanbul’dan Van’a uçak bileti satın almanın yanında transfer ve otel ayrıcalıklarından da yararlanabilirsiniz.

İstanbul Van uçak biletlerine https://www.biletdukkani.com/istanbul-van-ucak-bileti

sayfamızdan ulaşabilirsiniz.