Nilüfer çiçekleri ile her yıl on binlerce turist ağırlayan Işıklı gölünde su papatyaları açtı. Su Papatyalarının açmasıyla birlikte gölde tekne turu hazırlıkları da hız kazandı. Barındırdığı doğal yaşam alanları ve görsel güzelliği ile turistlerin uğrak yerlerinden olan Işıklı Gölünde tekne turları başlıyor. Seraserli mahallesinde tur yapan kayıkçılar sezonu 20 Nisan'da açacaklarını ifade ederek “Su papatyaları açtı. Göl bahar ile birlikte yeniden canlandı. 20 Nisan Arefe gün tekne turlarımız başlıyor. Haziran ayına kadar su papatyaları için turlarımızı devam edecek” dediler.

Haziran ayı ile birlikte Nilüfer çiçeklerinin açtığını ve Nilüfer turlarının başladığını belirten tekne sahipleri “Işıklı gölü Nisan ayından sonra ayrı bir güzelliğe bürünür. Papatyalar ile Mayıs ayında başlayan görsel şölen Nilüferlerin açmasıyla Temmuz sonuna kadar devam eder. Üç ay boyunca göl çiçek tarlası gibi rengârenk olur” dediler.

Işıklı gölünde açan su papatyaları ve Nilüfer çiçeklerini, gölün Menderes nehrine döküldüğü Seraserli mahallesindeki Kapılar mevkiinden düzenlenen tekne turları ile görmek mümkün.

isikli-golu-tekne-turu-1