İş eldivenleri; beden, renk, yapıldıkları madde ve kalitelerine göre fiyatta değişiklik gösterebilir. İşçi eldiveni fiyatları nedir diye merak ediyorsanız öncelikle hangi iş için kullanacağınızı belirlemeli ve ona uygun bir eldiven bulmalısınız. İş eldivenleri farklı çalışma ortamlarına, kullanım amaçlarına ve değişik yüzeylere göre çeşitli şekillerde üretilmektedir.

Her iş için özel olarak tasarlanan eldivenlerin yapımında kullanılan malzemelerin maliyeti, iş eldivenlerinin de fiyatını doğrudan belirlemektedir. Vinil, lateks ve nitril gibi eldiven çeşitlerinin farklı kullanım alanları vardır dolayısıyla bu ortamlarda kullanmaya uyumlu maddelerden üretilir. Örneğin çoğunlukla gıda sektöründe kullanılan ancak hafif temizlik ve düşük riskli muayenelerde de kullanılabilen vinil eldivenler, güçlü kimyasallara ve enfeksiyonlara karşı çok güçlü bir koruma sağlamamaktadır. Ancak vinil eldivenler, nitril eldivenlere kıyasla çok daha ekonomiktir.

Benzer bir biçimde lateks eldivenler de daha güçlü kimyasal ve delinme direnci gerektirmeyenler için daha ucuz bir seçenek olarak görülmektedir. Öte taraftan nitril kaplama eldivenler, ağır kimyasallar ve diğer tehlikeli maddelere, farklı ısılara ve yağlara karşı daha dayanıklı olduğundan otomotiv, inşaat, madencilik, petrol ve gaz gibi alanlarda tercih edilmektedir. Tek kullanımlık vinil eldivenlere nazaran çok uzun kullanabileceğiniz nitril eldivenler daha yüksek fiyatlarda bulunabilir. Nitril eldivenlerin daha pahalı olması dezavantaj olarak görülmemelidir çünkü aşınmalara ve yırtılmalara karşı çok daha dirençli bir yapıya sahiptirler.

Beybi Eldiven’in resmi satış sitesi için tıklayın.