Belirli prosedürleri takip ederek İngiltere vizesi 2024 başvurularına dair detaylara ulaşabilirsiniz. Hangi evrakların nasıl bir içerikte olması gerektiğini ve hazırlanırken dikkat edilecek hususları da gözden geçirecek olan uzman danışmanlarınızın 7/24 sorularınızı yanıtlayacağını vurgulayabiliriz. İşte adım adım İngiltere vizesi alırken dikkat edeceğiniz hususları ve istenecek evrakları sizlerle paylaşıyoruz:

İngiltere Vize Başvuru Merkezleri

Türkiye’nin neresinde olursanız olun her il ve ilçeden vize başvurularınızı kabul edecek olan başvuru merkezleriyle iletişime geçebilirsiniz. Hermes Vize sayesinde talep edeceğiniz İngiltere vize türüne göre belirlenecek evraklara dair net bilgilere ulaşabileceksiniz. Sağlıklı bir şekilde randevu ve evrak teslimi işlemlerinin gerçekleştirilmesinde firmanın ayrıcalıklarını yaşayabileceksiniz. Kaliteli ve güvenilir uzmanların desteğini alarak olumsuz sonuçların önüne geçebileceğiniz adımları atmış olacaksınız. Dilediğiniz an ücretsiz şekilde bilgi alabileceğiniz uzman ekipler ile belge çıktı hizmeti, renkli fotokopi, biyometrik veriler, SMS bilgilendirmeleri ve vize sürecinin takibini gibi işlemlerde başarılı sonuçlara ulaşabileceksiniz. Internetten hızlıca belge teminini sağlamak ve kargo, kurye gibi hizmetlerle adresinize başvuru sonucunuzun ulaşmasını sağlamak gibi çeşitli hizmetlerden faydalanabileceksiniz.

İngiltere Vize Türleri

Başvurularınızı çeşitli kategorilerde gerçekleştirebileceğiniz İngiltere vize türleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Ticari, turistik, evlilik, yasal eş amaçlı, tıbbi amaçlara göre İngiltere Vize başvurularını çeşitli evraklarla gerçekleştirebilirsiniz. Öğrenci ziyareti ve diğer kısa süreli veya uzun süreli vize başvurularınızda evrakların değişkenlik gösterebileceğini unutmamalısınız. Seyahat amaçlarına uygun belgelerin hazırlanmasında profesyonel desteklerin alınması önemli bir husus olacaktır. İngiltere topraklarını çeşitli sebeplerle ziyaret etmek isteyenlerin, sürelere dikkat etmesi gerekmektedir. Uzun veya kısa süreli vize türlerinde vize reddi yanıtının alınmaması için uzman kadrolara sahip resmi vize başvuru merkezlerinden destek alınması tavsiye edilmektedir. Aksi bir durumda ise vize reddi yanıtının alınabileceğini ve bu durumda ödemelerin iade edilmeyeceğini aktarmaktayız. Vize ücretinin geri iadesi söz konusu olmayacağından, maddi açıdan zarara uğramamak ve vakit kaybı yaşamamak için tedbirli davranacak olan profesyonel ekiplerle iletişime geçebilirsiniz.

İngiltere Transit Vize

Ev ve Ofis İşlerinde Akıllı Cep Telefonlarının Önemi Ev ve Ofis İşlerinde Akıllı Cep Telefonlarının Önemi

Aktarmalı bir şekilde gerçekleştireceğiniz geçişler için İngiltere transit vize başvurularını gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Aktarmanın gerçekleştirileceği ülkenin sınırlarından geçebilmeniz için başvuru yapabileceğiniz bu kısa süreli vize için gerekli evrakları hazırlamanız uygun olacaktır. Uçuşların aktarmalı bir şekilde gerçekleştirilecek olması halinde, herhangi bir ülkenin transit vize zorunluluğunun bulunup bulunmadığı dikkatle incelenmelidir. Bunun temel sebebi ise transit vize isteklerinin ülkelere göre değişkenlik göstermesidir. Bununla birlikte aktarma sürelerine bağlı olacak şekilde değişkenliğin de yaşanabileceği belirtilmektedir. Vize başvuru merkezleri arasından resmi olarak hizmetlerini sürdüren adreslere transit vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Talep edilecek bazı belgeler arasında kişisel evrakların, pasaportun, başvuru formunun, biyometrik fotoğrafın, kimliğin ve nüfus kayıt örneği ile banka hesap dökümünün yer alabileceğini aktarmaktayız.

İngiltere Vizesi İçin Randevu

İngiltere seyahatleriniz öncesinde mutlaka vize almanız gerektiğinden, vize başvuru adımlarından olan randevu işlemlerini tamamlamanız gerekmektedir. İngiltere vizesi almak istediğinizde ise İngiliz Hükümetinin istediği tüm evrakları tamamlamanız ve bu evrakların online başvuru sistemine randevu tarihinizden önce yüklenerek konsolosluğa sunulmasını sağlamanız gerekmektedir. Vize randevularınızı almak istediğinizde bulunduğunuz ilde görevlendirilen onaylı acentelerden destek alabilirsiniz. Ücretsiz bir şekilde oluşturmak isteyeceğiniz randevu hizmetleri için kusursuzca adım atmış olacaksınız. En zor vize alabileceğiniz ülkelerden birisi olduğundan, profesyonel olarak hizmet veren ve uzman kadrosuyla ilginizi çekecek olan adreslere göz atabilirsiniz. Vize konusunda en kolay adımları atabileceğiniz onaylı akredite acenteler sayesinde randevularınızı sorunsuz şekilde oluşturabileceksiniz. Vize başvurularınızın onaylanma sürecinde herhangi bir aksaklığı yaşamamak için en erken süreçte randevularınızı oluşturmanızın faydalı olacağını aktarmaktayız.

İngiltere Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İngiltere vize başvurusu için gerekli evrakların listesine göz atabilirsiniz. Seyahat türlerine göre bu evrakların değişkenlik gösterebileceğini vurgulamaktayız. İngiltere Vizesi talep ederken ek belgelerin istenmemesi için konsolosluğun ikna olabileceği şekilde adım atılması gerekmektedir. Buna göre kısa zamanlı olarak alınabilecek vize türlerinde ve uzun süreli vize başvurularında nelere dikkat edeceğinizi öğrenebileceksiniz. Başvuru sahiplerinin adına hazırlanacak olan evrakların online vize başvuru sitemine yüklenmesı zorunludur. İngiltere Hudut Muhafaza Dairesi aracılığıyla alınacak olan başvurularda, İngilizce dilinin dışındaki diğer dillerde hazırlanan tüm destekleyici belgelerin gerekli durumlarda tercümeleri ile teslim edilmesine özen gösterilmelidir. Tercümesi gerçekleştirilen belgelerde ise tasdik edildiğine dair onay ibarelerinin bulunmasına dikkat edilmelidir. Bu doğrultuda pasaport, başvuru formu, talep dilekçesi, davetiye, seyahat evrakları, kimlik fotokopisi ve nüfus kayıt örneği gibi çeşitli ilave evrakları hazırlayacak olan acentelerin desteğini alabilirsiniz.

İngiltere Vize Ücreti (Harcı)

İngiltere seyahatleriniz için uygun evraklarla ve en doğru vize türüne başvuru yapmak istediğinizde merak edeceğiniz konulardan birisi de İngiltere Vize Ücreti ve harçları ile ilgili olacaktır. Hizmet bedellerine dair merak ettiğiniz soruların yanıtlarını almanızı sağlayacak acentelerle iletişime geçebilirsiniz. Buna göre en son güncellenmiş olan fiyat bilgilerini elde etmenize olanak verilecektir. 6 aylık ziyaretçi vizesi için 152 USD ödenirken, uzun dönem iki, beş ve on yıllık vizeler için bu fiyatların artabileceğini unutmamalısınız. Uzun dönem fiyatları 525 -1011 ve 1263 USD olarak belirtilmektedir. Ziyaretçi vizelerinin farklı alt kategoriler (akademik, medikal tedavi vb.) dahilinde 6-12 ay olarak talep edilmesi halinde ise 262 USD ödeme yapılması gerekmektedir. Öncelikli vize başvurusunda bulunacaklar için talep edilecek tutar 500 GBP olarak belirtilmektedir. Ancak bu fiyatlar güncel kur üzerinden değerlendirilmektedir. Sağlık sigortası ile diğer ücretlerin de bazı özel vize (öğrenci vizesi, çalışma vizesi vb.) başvurularında hesap edilmesi gerekmektedir. 

İngiltere Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İngiltere vizesi almak için başvuru yaptığınızda sürecin kaç günde tamamlanacağına dair sorularınızı profesyonel ekiplere yöneltebilirsiniz. Uzman danışmanlarınız tarafından eksiksiz, kusursuz ve kaliteli şekilde hazırlanacak olan dosyanızda herhangi bir eksik bilginin bulunmaması halinde 3 haftadan 12 haftaya kadar sürecin tamamlanması beklenecektir. Ancak İngiltere oturum vizesi ve uzun süreli vize türlerinde bu sürecin 12 haftadan 24 haftaya kadar çıkabileceği vurgulanmaktadır. Başvurunuzun olumlu şekilde sonuçlanması halinde belgelerinizi teslim almak için başvurunuzu gerçekleştiren Hermes Vize ile iletişime geçebilirsiniz. Kimlik bilgilerinizi ve seyahatinize ilişkin diğer belge ve bilgileri kontrol ederek, şahsınıza ait olup olmadığını incelemeniz gerekmektedir. Bu süreçte olumsuz yanıtları almanız halinde, vize başvurunuzun reddedilme gerekçesini de içeren belgelerin tarafınıza iletilmesinin ardından itiraz sürecini başlatabileceğinizi unutmamalısınız. Vize başvurusu reddedilen kişiler için ücret iadesi yapılmayacağından, titizlikle gerçekleştirilecek başvurularınızda sizlere destek olacak onaylı ve akredite acentelerin desteğini almanız tavsiye edilecektir.