Başkan İnamlık mesajında, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e "Mareşal Rütbesi" ile "Gazilik" unvanı verildiği günün yıldönümünü gazilere duyulan minnet duygularının ifadesi olarak kutladıklarını belirtti. Mesajında, Türk tarihinin kahramanlık ve zaferlerle dolu şanlı anılarının gaziler ve şehitler tarafından yazıldığını vurguladı.

Başkan İnamlık, gazilerin vatan ve bayrak uğruna canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen, milletin övünç kaynağı ve vatanseverliğin sembolü olduğunu ifade etti. Gazilerin fedakarlıkları ve kahramanlıklarıyla dolu bir geçmiş bırakarak, vatan topraklarının birlik ve bütünlüğü için şehit olmayı göze aldıklarını ve bu durumun milletin onur ve gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Gazilere karşı bitmeyecek bir vefa borcu olduğunu ifade eden Başkan İnamlık, gazilerin hayatlarını ortaya koyarak vatanları ve milletleri için yaptıkları fedakarlığın en büyüğünü gerçekleştirdiklerini ve bu kutsal emanetlere sahip çıkmanın hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Mesajının sonunda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitleri saygı, rahmet ve minnetle anarak, gazilere sonsuz şükranlarını sundu.