Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olması dolayısıyla basın mesajı yayımladı. Başkan İnamlık mesajında;

Bugün geçmişimizden aldığımız güç ile geleceğe emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürüyoruz. İstiklalimiz ve İstikbalimiz için verdiğimiz büyük mücadelelerin ardından 29 Ekim 1923’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilan ettiği Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıldönümünü hep birlikte kutlamanın gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz.

Milletimizin bağımsızlık konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde kazanılan Kurtuluş Savaşımız,vatan ve millet sevgisini milli irade kavramına dönüştüren, onurlu bir mücadeledir.

Asırlar boyunca bağımsız olarak yaşamış Türk Milletinin yeniden dirilişinin simgesi olan Cumhuriyetimizin ilanı, Milletimizin  şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkmak, Ülkemizin ve nesillerimizin geleceği için çalışmak,mücadele etmek, gerektiğinde fedakarlıkta bulunmak, hepimizin vazifesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyor,başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı,rahmet ve minnetle anıyorum.’’dedi.