Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olması dolayısıyla basın mesajı yayımladı. Başkan İnamlık mesajında; 

"15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, milli iradeyi ve demokrasimizi ortadan kaldırmayı hedefleyen, en alçak darbe teşebbüsü olarak, Türk demokrasi tarihinde kara bir lekedir.

15 Temmuz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla elinde ay yıldızlı bayrakla meydanlara koşan her vatan evladımızın uğrunda ölümü göze aldığı milli değerlerimizi, demokrasimizi, birliğimizi ve bağımsızlığımızı ebedileştiren bir simgedir.

15 Temmuz’da kadını, erkeği, genci,  yaşlısıyla  tek vücut olan kahraman milletimiz sokakları, meydanları doldurmuş tankın, topun ve tüfeğin karşısında sadece ve sadece imanıyla, inancıyla canı pahasına karşı koymuş, günlerce meydanları boş bırakmayarak, demokrasiye sahip çıkmıştır.

Milletimize karşı yapılan ihaneti, milletimizin tarih yazan kahramanlığını, devletine ve demokrasiye sahip çıkmak için yazdığı destanı unutmayacağız, unutturmayacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle Milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmak üzere canlarını feda eden 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.