Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Belediye Meclis üyesi Adnan Kaya, Kırşehir Makissos Termal Otel'de gerçekleştirilen Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 10. yıl toplantısına katıldı. Bu yılın teması ise  "Küresel Isınma ve Kentlerimizin Geleceği" konusu.
48 belediyenin üye olduğu birlik toplantısında, kentlerin daha sağlıklı ve geleceğe dönük daha sağlam bir yapıya bürünebilmesi için neler yapılabileceği değerlendirilip tartışılıyor.

SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN SAĞLIKLI KENT
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, toplantıda yaptığı konuşmada bu tür organizasyonların önemine vurgu yaparak şunları söyledi, “Yılda iki kere farklı şehirlerde yapılan birlik toplantılarında çeşitli meseleler ele alınmakta. Bu yıl küresel ısınmanın sebep olduğu iklim değişiklikleri dolayısıyla kentler için daha sağlıklı uygulamalara ihtiyaç duyulduğunun altı çizilmekte. Örneğin, daha fazla bisiklet yolu, şehirlerdeki hava kalitesini artıracak uygulamalar, toplu taşımacılığın daha fazla yaygınlaşması, trafik problemlerini en aza indirgemek, yakıt tüketiminin azaltılması, küresel ısınmayı durdurmak gibi konular. Bu konular Pamukkale Belediyemizin de gündeminde ön sıralarda yer almaktadır. Bu toplantı da edineceğimiz bilgi ve birikimi de Pamukkale’mize ve Denizli’mize kazandırma gayreti içerisindeyiz. Bu meseleler günden güne daha fazla önem taşımaktadır. Bu konular, yerel yönetimleri ilgilendiren ve onların daha fazla üzerinde durması gereken konulardır. İşte biz de bu çalışmaların daha faal biçimde ve ivedilikle yapılması, hayata geçirilmesi için istişarelerde bulunup her konuyu titizlikle not ediyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak üzerimize ne vazife düşüyorsa yerine getirme arzusu ve gayreti içerisindeyiz."