Seçim çalışmaları kapsamında ilçe ziyaretlerinin ikinci turunu tamamlamak üzere olan İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Mimar İbrahim Şenel, ilçelerle ilgili durum tespiti yaptı. Şenel, ilçelerin hem ekonomik,  hem de yapısal anlamda çöküş içinde olduğunu söyledi.

İlçeleri tek tek dolaşan, vatandaşların sorunlarını dinleyen İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Mimar İbrahim Şenel, teşvik ve desteklerle ilçelerin kalkınmasının sağlanması gerektiğinin altını çizdi. “Yanlış tarımsal politikalar tarımsal karlılığı çok azaltmış. İlçelerimizde ve köylerimizde üretim durmak üzere. Çiftçilerimizin ekonomik zorluklardan artık üretmek istemediklerine şahit oluyoruz. Gençlerimizin işsizlik ve sigortalı iş bulamamak nedeniyle il merkezlerine gittiklerini öğreniyoruz” diyen Şenel, ilçeler için acil olarak ilçe bazlı kalkınma planlarının hazırlanması ve hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

İLÇELERİMİZİN NEYİ EKSİK?

Denizli’nin her ilçesinin aslında birer değer olduğunu belirtip, bu değerlerin ortaya çıkmasının yapılacak planlı ve çözüm odaklı çalışmalarla sağlanabileceğini söyleyen Şenel, “İlçelerimizin neyi eksik?” diye soruyor. Denizli’nin yapısal olarak müthiş bir konumda olduğunun altını çizen Şenel, “Aromatik bitkiler konusunda Denizli neredeyse dünyada bir numara. Turizm potansiyelimiz çok yüksek. Tarihi alanlarımız var. Kanyonumuz var. Kayak merkezimiz var. Kaplıcalarımız var. En önemlisi Denizli’nin ilçesinden köylerine kadar çok büyük bir üretim potansiyeli var. İlçelerimizin tüm bu kaynaklarına rağmen yalnız bırakılması, insanlarımızın böylesine küstürülmesi şehrimiz adına büyük bir ekonomik kayıptır ve ayıptır” dedi.

HER SORUNUN TAKİPÇİSİYİM

Mevcut sistem ile devletin rant yaratabilme kapasitesinin bir yandan kısıtlı kaynakların verimsiz ve spekülatif

alanlara kaymasına, diğer yandan da siyaset ve bürokrasiden başlamak üzere toplumun genelinde bir çöküşe yol açtığını da söyleyen İYİ Parti Denizli Milletvekili adayı Mimar İbrahim Şenel, ilçeler için her fırsatta tekrarladığı kontrollü ve güçlü destek konusundaki görüşlerini yineleyerek partisinin bu konuda çalışmalarının hazır olduğunu belirterek “ Halkımızın desteğiyle eğer seçilir de mecliste görev alırsam, söylediklerimin yakın takipçisi olacağım” dedi.

ibrahim-senel-ilce-sorunlari2ibrahim-senel-ilce-sorunlari1