Tüp mide ameliyatı her durumda tekrarlanan ve sürekli yapılan bir işlem değildir. Aşırı kiloları ile başı dertte olan kişilerin başvurduğu en etkili yöntem olarak bilinir. Her ne kadar etkili olsa bile bazı kişiler açısından beklenen sonuçlar elde edilmesi söz konusu olmaz. Yani herkes için garanti bir zayıflama yöntemi olmaz.  İlkinden sonuç alınamaması durumunda eğer gerekli olursa ve hasta isterse ikinci kez tüp mide ameliyatı olunur. Fakat bazı durumlarda tüp mide işleminin tekrarlanması gerekir. Bunun en önemli etkenleri ise midenin yeterli ölçüde alınmaması, yıllar sonra kilo almaya başlamak ve sağlıksız beslenmektir. Diğer bir neden ise kişinin midesinin genişlemeye yatkın olmasıdır. Bu ve benzeri nedenlerden dolayı ikinci kez tüp mide ameliyatına ihtiyaç duyulabilir.

 Tüp mide sonrasında beslenme ve diğer noktalara dikkat etmeyen kişilerde kilo alımı gözlemlenmesi gayet doğaldır. Sadece tüp mide yeterli olmaz. Sağlıklı ve düzenli bir beslenme rutini ile desteklenmesi gerekir.  Özellikle obezite sorunu yaşayan kişilerde kullanılan bir yöntemdir. Bu işlem yapılmasının ardından aylar sonra tekrar kilo alımı gözlemlenebilir. Kişinin kendinden veya ameliyatın yanlış yapılmasından kaynaklı nedenler söz konusu olabilir. Nedeni her ne olursa olsun ikinci bir işlem yaptırmak gerekebilir. Kişiler yapılan işlemden memnun değil ise ikinci bir ameliyat istemektedir. Sağlığı tehlikeye girmeyecek kişilerde ikinci bir işlem riskli olmaz.

İkinci Tüp Mide Ameliyatı Gerekli Mi?

Her kişi ilk tüp mide ameliyatından  yeterli ve olumlu sonuç almayabilir. Tek bir işlemin yeterli olmadığı kişilerde mevcuttur. Verdiği kiloları geri alan veya istediği kiloya ulaşamayan kişilerin mağduriyeti giderilmek için revizyon işlemi uygulanması gerekir. Mide hassas ve önemli bir organ olduğu için sürekli olarak müdahale edilmesi doğru olmaz. Fakat revizyon işleminin gerekli olması durumunda da ikinci kez tüp mide ameliyatı uygulanır. Son yılların en gözde kilo verme yollarından biri olan tüp midenin sağlamış olduğu en büyük avantaj ise tüp mide ameliyatı revizyonu yapılabilmesidir. Farklı nedenlerden dolayı, ameliyat sonrası tekrar alınan kilolar için revizyon işlemi uygulaması yapılır.

 Yapılan işlemin kişi üzerinde ciddi sağlık sorunu etkileri olmaz. Fakat mutlaka doktora danışılarak yaptırılması gerekir. Tüp mide işlemini ikinci kez yaptırmak isteyen kişilerin doktor ile irtibata geçmesi gerekir. Gereken noktalar konuşulmalı ve kişiler şikayetlerini dile getirmelidir. İlk tüp mide işleminden alınamayan sonuçların tekrarlanmaması için tetkikler yapılır. Bu tetkikler sonrasında gerekli olan işlemler yapılır. İlk işlemin etkilerinin ölçülmesi son derece önemlidir. Röntgen ve tahliller yardımı ile ilk tüp mide ameliyatının etkileri ölçülür. Hangi noktalarda eksikler olduğu ve yapılması gereken işlemler tetkikler ile belli olmaktadır. Yapılan röntgen ve tahlillerden sonra ikinci kez tüp mide ameliyatı olup olmayacağına karar verilir. Bu nedenle herkes ikinci tüp mide ameliyatı için uygun olmaz.

İkinci Tüp Mide Ameliyatı Neden Yapılır?

Tüp mide ameliyatının ikinci kez yapılmasına tüp mide revizyonu adı verilmektedir. İstenen sonuçların alınmaması insanlarda hayal kırıklığına neden olabilir. Bu nedenle ameliyat sonrasında tüp mide revizyonu gerekebilir. Tüp mide revizyonu olmak kişilerin sağlığını olumsuz yönde etkileyen bir işlem değildir. Yapılmasında herhangi bir sorun söz konusu olmaz. Fakat öncesinde mutlaka tetkiklere bakılması gerekir. Uzman doktorların bir sorun görmemesi durumunda ikinci kez tüp mide ameliyatı olunur. Bu işlem için fiyatlar kişiye göre değişebilir. Belirli bir miktarda ücret ödenmektedir. Yapılacak olan ödeme hastaneye ve kişinin durumuna göre değişmektedir.