Özellikle kış aylarında pencereden yoğun kar yağışını veya yağmurun berrak görüntüsünü izlemek keyiflidir. Kış akşamları battaniye altında heyecanla yeni sezonu beklenen diziyi izlemek ya da sevilen bir kitaba devam etmek de öyledir. Bu anların mutluluğu özenle hazırlanan sıcak içecekler sayesinde katlanmaktadır. Bir anda ortamı ıhlamur tarçın karışımından hazırlanan bitki çayının kokusu sarabilmektedir. Böylece sıcak içeceğin yudumlanması hem içleri ısıtır hem de mutlu zamanların ikiye katlanmasını sağlamaktadır.

Sıcak içecekleri hazırlarken kullanılan gereçlerin işlevselliği ve estetik görüntüsü de önem taşımaktadır. İçecek hazırlama gereci alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunu mutfakdunyasi.com’dan Yusuf Özdemir anlattı:

İçecek Hazırlama Gereçlerinde Önemli Kriterler

Artık hemen hemen her evde bulunan french press dünyaca bilinen popüler kahve demleme araçlarından biridir. Pratik ve rahat olması ayrıca kolay temizlenmesi sayesinde tercih edilmektedir. Taşınabilirliği ile her an her yerde kahve keyfini yaşatmaktadır. İstenirse ev balkonunda istenirse de çadır kamp tatilinde kullanılmaktadır. Sadece kahve demlemek için değil, bitki çayı yapmak için de tercih edilmektedir. Çok işlevli ve şık tasarımları ile mağazalarda yerini alan french pressler için ilk dikkat edilmesi gerekilen unsur malzeme kalitesi olmaktadır. French press aksamları ısıya dayanıklı cam demlik, paslanmaz metal ve kaliteli, kalın plastikten olması gerekmektedir.

Ayrıca içecek hazırlama gereçleri arasında misafirperver Türk gelenek yapısında önemli bir yere sahip olan çaydanlık için de demleme çayın lezzetini sağladığı söylenmektedir.  Çaydanlık, eve gelen konuklar için hemen ocağa konulan ve mutfakta da en çok göz önünde olan araç gereçlerden biridir. Çaydanlığın estetik görüntüsü de çok önem taşımaktadır. Klasik veya trend çizgilerde çaydanlık modelleri ürün yelpazesinde bulunmaktadır. Bunlarla beraber, çayın o güzel demini alması için bazı kişiler çelik, bazıları seramik bazıları da cam tercih etmektedir. Klasik veya modern ürün çeşitliliği içinde çaydanlığın en önemli durumu malzeme kalitesidir. Sağlıklı kullanılması ve uzun ömürlü olması adına materyali ne olursa olsun kalite şart koşulmaktadır.

Doğru Gereçle İçecek Hazırlamak Keyifli Olacaktır

Eve gelen konukları ağırlamayı veya okunan kitabın zevkini çıkartmayı taçlandırmak adına ya hemen çay demlenir veya mis kokulu dünya kahvelerinden biri tercih edilir. Sıcak içeceklerde filtre kahve tiryakilerinin veya bitki çayını en yoğun aromada sevenlerin tercihleri demleme ve süzme aşamalarını iyi, pratik şekilde yapabilen gereçler olmaktadır. Damaklara ve gözlere hitap etmesi adına doğru çaydanlık ve doğru french press tercihi yapabilmek önemlidir. Tek veya iki kişilik seçenekleri yanında kalabalık için de üretilmiş modelleri işlevsel olmaktadır.

İçecek hazırlama gereçlerinin kalitesi sert ve pürüzsüz yüzeylerinin kolay kolay deforme olmamasından anlaşılmaktadır. Ayrıca, içleri de bakteri oluşumu ile çoğalmasına imkan vermeyen özellikleri taşımaktadır.  Dekoratif ve estetik bir görünüm sağlayan dış yapısının zaman içinde renk değişimine uğramaması ve boyasının atmaması da önemli kriterler arasına girmektedir.