Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği programda Honaz Belediyesi'nin ev sahipliğinde, gazetecilere yapılan faaliyetler anlatıldı. 

Denizli'de görev yapan ulusal ve yerel gazete temsilcilerinin katıldığı programda Honaz merkezden sonra Karaçay mahallesine hareket edildi. Yaklaşık 30 aracın bulunduğu konvoyun ilerlediği sırada, karayolunun tamamen kazıldığı görüldü. 

Karaçay mahallesine giden tek yolun tamamen kazıldığını fark eden Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ve gazeteciler şaşkınlık yaşarken bir süre kepçelerle kazı çalışması yapıldığı ve yolun tamamen kapandığı fark ettiler. Durumu anlamak için çalışma yapan ekiplerin yanına giden Başkan Kepenek ve gazeteciler, kazı nedenini öğrendiklerinde durumu ‘böylesi ancak Türkiye’de olur’ diyerek özetledi.

Olay yerinde açıklama yapan Kepenek, "Burası muz cumhuriyeti değil, hiç kimse kafasına göre kazı yapamaz. En azından bizim haberimiz olmalı, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin haberi olmalı ama böyle bir izin yok. Bireysel çalışma olarak görülüyor, kurum yok ortada şu an. Böyle bir sorumsuzluk olamaz. Burada kaza, yangın, hastalık gibi olumsuz bir durum olsaydı, şehre ulaşılamasaydı sorumlu Honaz Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi olacaktı." dedi. 

denizli-honaz-karacay-yol-izinsiz-kazmis2

İZİN ALMADAN YOLU KAZMIŞ

Karaçay mahallesinde yaşayan bir vatandaşın hiçbir yetkili merciden izin almadan kafasına göre yolu kazdığını öğrenildi. Bu durum karşısında oldukça sinirlenen Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, kazı çalışmasına anında müdahale etti. Karaçay mahallesinde yaşayan vatandaşlarında bu durumdan oldukça şikayetçi oldukları, ulaşımın sağlandığı tek yolun sürekli kapalı olduğu ve sürekli uyarmalarına rağmen kazı çalışmalarından vazgeçilmediği öğrenildi.

Kepenek, kazı çalışmaları yapan ekibe kazılan yolun tekrar kapatılmasının talimatını verdi. Çalışma yapan ekipler Başkan Kepenek’in talimatının ardından yolu kapattı ve trafik akışı yeniden sağlanmış oldu. 

denizli-honaz-karacay-yol-izinsiz-kazmis1

denizli-honaz-karacay-yol-izinsiz-kazmis3