Honaz Belediyesi tarafından Karaova, Karateke ve Ovacık mahalleleri güzergâhında hayata geçirilen ve kadın üreticilerin ürünlerini doğrudan tüketiciyle buluşturacak olan Kar-Ova Sosyal Tesisleri törenle hizmete açıldı. Kendi öz kaynaklarıyla bugüne kadar 153 projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Yüksel Kepenek, sosyal belediyecilikte rekor rakamlara ulaştıklarını açıkladı.

Honaz Belediyesi Kar Ova Sosyal Tesisleri Acildi 2

Kadın Emeği ve Üreticiye Doğrudan Destek

Honaz Belediyesi, ilçeye değer katan yatırımları arasına Kar-Ova Sosyal Tesisleri'ni de ekledi. İlçe protokolü ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla açılan tesis, sadece bir restoran olmanın ötesinde, yerel üretimi ve kadın emeğini destekleyen stratejik bir merkez olarak tasarlandı.

Törende konuşan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Honazlı kadınların üretkenliğine dikkat çekerek sistemin nasıl işleyeceğini anlattı: "Kadınlarımız tarlasında onlarca çeşit ürün yetiştiriyor. Tarlasında 10 liraya sattığı ürünü burada 20-30 liraya satsın; Denizli halkı da piyasada 50-100 liraya aldığı ürünü buradan çok daha uygun fiyata alabilsin istiyoruz. Amacımız hem çiftçinin hem de tüketicinin kazanması."

Honaz'da Eğitime Büyük Destek: 800 Öğrencinin Çantası Belediyeden!
Honaz'da Eğitime Büyük Destek: 800 Öğrencinin Çantası Belediyeden!
İçeriği Görüntüle

Honaz Belediyesi Kar Ova Sosyal Tesisleri Acildi 1

"Borçlanmadan 153 Projeyi Hayata Geçirdik"

Belediyenin mali disiplini ve yatırımları hakkında da önemli bilgiler paylaşan Başkan Kepenek, 2019 yılından bu yana hiçbir borçlanma kararı almadıklarının altını çizdi. Tüm yatırımları belediyenin öz kaynaklarıyla gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kepenek, "Bugüne kadar 153 projeyi hayata geçirdik. Şu an açılışını gerçekleştireceğimiz sekiz tesisimiz daha var. Enerjimizi siyasi gerilimlere, kavgalara değil; tamamen proje üretmeye ve Honaz'a hizmet etmeye harcıyoruz" dedi.

Honaz Belediyesi Kar Ova Sosyal Tesisleri Acildi

Sosyal Belediyecilikte Çarpıcı Rakamlar

Açılış töreninde, Honaz Belediyesi'nin 2026 yılı içerisinde yürüttüğü sosyal hizmetlerin bilançosu da paylaşıldı. Başkan Kepenek'in açıkladığı verilere göre ilçede dev bir sosyal dayanışma ağı kuruldu:

Aşevi Hizmeti: İhtiyaç sahiplerine 16 bin 903 öğün ücretsiz yemek ulaştırıldı.

Sağlık ve Bakım: 575 hastaya evde bakım, 876 hastaya evde sağlık hizmeti sunuldu; 314 evin detaylı temizliği yapıldı.

Fizik Tedavi: Yıl içerisinde yaklaşık 2 bin kişi ücretsiz fizik tedavi hizmetinden faydalandı.

Eğitim ve Sosyal Tesisler: İlçeye üç kent lokantası, üç kreş ve üç etüt merkezi kazandırıldı.

Başkan Kepenek, "Yorulmuyoruz, yorulmayacağız. Honaz'ın mutluluğundan başka hiçbir yolda yürümeyeceğiz" diyerek tesisin bölge halkına hayırlı olmasını diledi.