Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bir açıklama yaparak hayvansal gıda üreten işletmelerin modernize olacağını belirtti. 

Denizli'de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ruhsatlı Denizli Merkezde 3, ilçelerde 11 olmak üzere toplamda 14 adet Mezbahahane bulunmakta. Bu mezbahalarda yapılan tüm kesimler resmi Veteriner Hekimlerince denetleniyor. Açıklamada ayrıca, "Etin halkımıza uygun koşullarda kesilerek sağlıklı bir şekilde ulaştırılması sağlanmaktadır. Yeni kanunla bu şartların dahada iyileştirilmesi hedeflenmektedir.
Bu kapsam doğrultusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz olarak İlimizde faaliyet gösteren Mezbaha sahipleri, mezbahada çalışan Veteriner Hekimler, İlçe Müdürleri ve ilçe Veteriner Hekimlerinin katılımıyla İl Müdürlüğüz toplantı salonunda 28.11.2012 Çarşamba günü bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir." ifadesinde bulunuldu.

Toplantıda açılış konuşması yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereği, Onaya tabi işletmelerin faaliyete geçmeden önce onay alma zorunluluğu getirildiğini belirtti. Kutlu "Halen faaliyet gösteren mezbahaların 31.12.2012 tarihine kadar onay belgesi alması gerekiyor. Onay belgesi almaları için gerekli şartları taşımayan mezbahaların modernizasyon planı hazırlanarak, bu plan ve projeleri müdürlüğümüze sunmaları gerekiyor. 31.12.2012 tarihine kadar modernizasyon planı sunan işletmecilerin 31.12.2013 tarihine kadar çalışmalarını bitirerek faaliyete geçmeleri, aksi takdirde yönetmelik gereği 31.12.2013 tarihinden sonra faaliyetleri durdurulacak." dedi.

Daha sonra Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Şükran Çizmecioğlu, gıda İşletmelerinin kayıt ve onay işlemlerine dair yönetmelik kapsamında, modernizasyonlarda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi vererek katılımcıların sorularını yanıtladı. Katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından toplantı sona erdi.