Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Avdan Köyünde Hatice Kocalar’a Avdan Madencilik Enerji Sanayi ve Ticaret Şirketi tarafından 5 çalışanını sopayla darp ettiği gerekçesi ile dava açılmıştı. Davanın ikinci duruşması bugün Tavas Adliyesi’nde görüldü. Geçmiş duruşmada savcının cezalandırılması yönünde verdiği mütalaaya karşı bugün Denizli Tavas Adliyesinde görülen davada Hatice Kocalar, “Ben kimseyi yaralamadım. Onlar kazmak istedi ben izin vermedim. Geçmiş mütalaayı kabul etmiyorum beraatımı talep ediyorum” dedi.

Duruşmada Hatice Kocalar’ın avukatlarından Hasan Ozan Orpak, “Sanık Hatice Kocalar orada mülk sahibi, atadan kalma topraklarında 8 çocuğunu orada okuttu, büyüttü. Şirket yürütmeyi durdurma kararına rağmen orada çalışmayı sürdürdü. Durdurmak için değil toprağını savunmak için sözlü olarak uyarıda bulundu. Şirket manevi baskı oluşturmak için böyle yapmıştır. Böyle bir eylem mümkün değildir. Müşterilerin duruşmaya katılması mümkün değilse müvekkilimin beraatını talep ediyorum” dedi. Avukat Fevzi Özlüler de duruşmada, “Bu dava Hatice teyzenin iradesini yok etmek üzere açılmıştır” dedi.

Avukat Soner Bayır “Asıl şirket yetkililerinin orada olmaması gerekirken, Hatice teyzeye dava açılmıştır. Türk adaleti bu yıldırma politikalarının apartı olmamalıdır” dedi.

Avukat Ufuk Kök ise, “Doğrudan beraatını talep ediyoruz. Söz konusu olayda müvekkil sanığın mahkeme tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararına göre, tarlasına gelen kişileri yargılanmalarına güvenerek müvekkilin bu eyleminin ceza ve suç konusu yapılması hukuka uygun değildir” dedi.

“Ben Kimseyi Darp Etmedim”

Mahkemede son sözleri sorulan Hatice Kocalar, “Ben kimseyi darp etmedim. Toprağını savunmak suç değildir” ifadelerini kullandı.

Mahkemeden Karar Çıktı!

Mahkeme Hatice Kocalar’ın basit yaralama suçundan 2 bin 240 TL para cezası ile cezanlandırılmasına hükmetti. Kocalar, bu parayı ödememesi halinde hapis cezasına çarptırılacak.

Karar itiraz edileceği belirtildi.

“Toprağımı Koruduğum İçin Onurluyum, Gururluyum, Mutluyum”

Halk Ekmek Büfeleri Pamukkale'ye Geliyor Halk Ekmek Büfeleri Pamukkale'ye Geliyor

Mahkemenin ardından adliyenin önünde açıklama yapan Hatice Kocalar “Tarlasını korumak suç sayılmaz. Onlar ağaç katili, toprak tecavüzcüsü, ıramakcılar. Onlar ırmağa doymamışlar gölün suyuna gelmişler. Göl susuz olmaz, gölün üstüne aldılar altı bize kaldı. Ben toprağımı savundum. Ben şehit torunuyum. Benim dedem Çanakkale’de toprağını korurken şehit düşmüş. Benim babam 5 yaşında babasız kaldı. Beni bununla eğitti. Ben eğitim görmedim. Öğüt gördüm. Ben koruyorum toprağımı. Koca dağlar yol olur, korumazsan yeşil ova çöl olur. At ölü meydan kalır, yiğit ölür şan kalır. Benim şanım kalsın toprağımı koruduğum için. Kepçeyle çiğneyecek oldular, korkmadım, yılmadım. Çantayı koydular para teklif ettiler, ben kanmadım, almadım. Korkmadım, korkmam. Alnım açık başım dik. Ben Cumhuriyet kadınıyım, Atatürk kadınıyım. Toprağımı koruduğum için onurluyum, gururluyum, mutluyum” ifadelerini kullandı.