HABERDENİZLİ.COM

Hak-İş Denizli Şube Başkanlığı görevine geçtiğimiz hafta Sezai Söylemez getirildi.  Göreve başlamasının ardından Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde bir tanışma toplantısı düzenleyen Söylemez, HAK-İŞ Konfederasyonunun son zamanlarda yapmış olduğu çalışmalarla emek ve çalışma hayatına artı değerler katttığını ifade etti. Hizmet-İş Sendikasının Türkiye’nin en büyük sendikalarından biri haline geldiğini belirten Söylemez,  “HAK-İŞ Konfederasyonu, özellikle bu taşerondan kadroya geçiş sürecinde sıkça gündeme geldi. Ülkemizde yaklaşık 27 yıldan bu yana uygulanan taşeron sisteminin artık hükümetimizin yaptığı çalışmayla 2 Nisan itibariyle kadroya geçti. Kadroya geçemeyen bazı kurumlar da oldu. Biz bütün kurumlardaki taşeron işçilerin kadroya geçmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi. 

“CUMHUR İTTİFAKINI DESTEKLİYORUZ”

Denizli’de 8 iş kolunda faaliyet gösterdiklerini söyleyen Söylemez, “Burada ciddi anlamda örgütlenme çalışması yapıyoruz. Biz emeğin ve sendikal örgütlenmenin olduğu her yere sınır tanımadan oradaki emek adına yapılabilecek örgütlenmeye her zaman varız.  ‘Önce insan’ diyoruz.  Biz büyüyen Türkiye’den yanayız. Bu nedenle HAK-İŞ olarak Cumhur ittifakından yanayız. İstikrarın sürmesinden yanayız. Bu bağlamda da sivil toplum örgütü olarak çalışmalarımız devam etmektedir.” Şeklinde konuştu. 

"PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDE ÇALIŞAN İŞÇİLERİN SORUNU ÇÖZÜLMEK ÜZERE"

Geçtiğimiz haftalarda Pamukkale Belediyesi’nde daha önce taşeron olarak çalışıp  nisan ayında kadroya geçen temizlik işçileri, kadroya geçtikten sonra maaşlarının düşürüldüğünü, mesai ücretlerinin kaldırıldığını ve mağduriyet yaşadıklarını  iddia ederek iş bırakma eylemine gitmişlerdi. İşçilerin yapmış olduğu bu eylem hakkında sorulan soruya cevap veren HAK-İŞ Denizli Şube Başkanı Sezai Söylemez, “işçilerin yapmış olduğu eylemden haberim var fakat Pamukkale Belediyesi ile herhangi bir görüşmemiz olmadı. Taşeron kanunun çıkmasının ardından 17 Nisan tarihinde yayınlanan bir toplu iş sözleşmesi var. Bu sözleşme kadroya geçecek herkesi kapsıyor. Bazı yerlerde bürokratlarımız müdürlerimiz bu konuyu yanlış değerlendirebiliyor. Kanunda açık bir şekilde, kıdem yıllarıyla beraber, yıllık izinleriyle beraber, aldıkları ücrette bir hak kaybı olmadan geçişlerinin yapılması gerekiyordu. Fakat bazen  bu kurumlarda yanlış yorumlanabiliyor.  Bu da oradaki görev yapan kardeşlerimiz üzüyor. Bu hatalardan dönülmesi için görüşmeler yapılıyor. Bize de temsilciliğimiz vasıtasıyla ulaşıldı. Bizim bu konuda ki görüşümüz açık ve net. Bu hatadan en kısa zamanda dönülecek inşallah. Bu geçişler kimsenin mağdur edilmesi için değildi.  Yıllarca arkadaşlarımızın hayali olan bir şeydi. Tabi ki geçiş dönemleri her dönemde sancılı oluyor. Bazen sıkıntılar olabiliyor. Önemli olan bu sıkıntıların giderilmesidir. Diye sözlerini tamamladı.