Magnezyum, insan vücudunda en fazla bulunan minerallerden biridir. Vücudumuzdaki magnezyumun yaklaşık %60’ı kemiklerde, geri kalanı ise kaslarda ve yumuşak dokularda bulunur. İnsan vücudunda bulunan tüm hücrelerde bulunduğundan bu hücrelerin çalışması için magnezyuma ihtiyaç duyulur.

Vücudumuzda 600’den fazla reaksiyonun temelini oluşturan magnezyumun vücuttaki başlıca görevleri ise şunlardır:

●       Yiyeceklerin enerjiye dönüştürülmesine yardımcı olur.

●       Amino asitlerden yeni proteinler oluşturulmasına katkı sağlar.

●       DNA ve RNA’nın onarılmasını destekler.

●       Kasların kasılması ve gevşemesine destek olur.

●       Sinir sistemini düzenler.

Kısaca bu mineral, vücudun işlevi için hayati rol oynar. Magnezyumun düzenli olarak vücuda alınması gerekir. Bunun için besinler ve takviyelerden faydalanılır.

Günlük Magnezyum İhtiyacı Ne Kadar?

İnsan vücudu günlük belirli miktarda magnezyuma ihtiyaç duyar. Günlük magnezyum dozu, kişilerin cinsiyetine ve yaşına göre değişiklik gösterir. Günlük önerilen magnezyum ihtiyacı şu şekildedir:

●       Erkekler için günlük magnezyum ihtiyacı: 400 – 420 mg

●       Kadınlar için günlük magnezyum ihtiyacı: 310 – 320 mg

●       Çocuklar için günlük magnezyum ihtiyacı: 100 – 200 mg

●       Ergenlik çağındaki bireyler için günlük magnezyum ihtiyacı: 250 mg

İnsan vücudu için magnezyum çok büyük bir öneme sahiptir. Ancak çoğu insan yeterli miktarda magnezyum içeren besinler tüketemediğinden magnezyum eksikliği sıkça rastlanılan bir problem haline gelmiştir. Vücudun ihtiyaç duyduğu miktardan daha az magnezyum tüketen kişilerin, magnezyum takviyesi alması önerilir.

Magnezyum İçeren Besinler Nelerdir?

İnsan vücudu magnezyuma her gün ihtiyaç duyar. Vücut için büyük öneme sahip bu minerallerin düzenli olarak alınması gerekir. Magnezyum, doğada bazı besinlerde bulunur. Magnezyum içeriği bulunan bazı gıdalar;

●       Bitter çikolata

●       Avokado

●       Bakliyat

●       Kuruyemişler (Badem, kaju)

●       Muz

●       Soya Peyniri

●       Tohumlar (keten, bal kabak ve chia tohumu)

●       Kepekli Tahıllar

●       Yağlı Balıklar (Somon, uskumru) ve

●       Yapraklı Yeşillikler (ıspanak, karalahana) olarak sıralanabilir.

Bu besinlerle belirli bir miktar magnezyumu vücut içerisine almak mümkün olsa da pek çok zaman bu tercih yetersiz kalır. Magnezyum, gıdalar yoluyla vücuda alınabildiği gibi tablet veya saşe formlarda takviye olarak da alınabilir. Sağlık profesyonellerine danışarak günlük almanız magnezyum miktarını öğrenmeniz tavsiye edilir.

Böylece sizin için uygun olan magnezyum takviyesini https://www.orzax.com.tr/ adresinden bulabilir, vakit kaybetmeden kullanmaya başlayabilirsiniz.