Denizli’de geçen yıl meydana gelen heyelanda bozularak, suyun yönünün değiştirilmesiyle yeniden oluşturulan Güney Şelalesi’nin çevre düzenlemesi tamamlanarak yeniden hizmete girdi. Vali Abdülkadir Demir, beraberinde Güney Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Halil Ayhan, DSİ 21. Bölge Müdürü Kaya Yıldız, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Özsoy ile birlikte bölgede incelemelerde bulundu.

Pamukkale Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun da görüşü alınarak teknik çalışmaları yapılan ve eski güzelliğine kavuşturulan şelalede incelemelerde bulunan Vali Demir, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bölgeyi gezen Demir, çevre ve fiziki şartların iyileştirilmesi amacıyla peyzaj çalışması yapıldığını söyledi. Güney Şelalesi’nin bu yıl Denizli’de önemli bir turizm merkezi olması için gayret gösterdiklerini ifade ederek, ziyaretçi sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirtti.


Heyelanda doğal dokusunu kaybeden Güney Şelalesi’nde suyun yönü değiştirilmiş ve eski konumunun yaklaşık 50 metre yan tarafından akmaya başlamıştı. Yeni yerinde de bütün ihtişamıyla görenleri etkileyen şelaleye ulaşımı sağlayan yolun tamamı, İl Özel İdaresi’nden 150 bin ve Çevre Koruma Vakfı’ndan 100 bin lira ödenekle yapılan peyzaj çalışmasıyla kilit parke taşı kaplandı. Şelale alanı yıkılan kalıntılardan arındırılıp yol genişletmesi çalışması yapılarak, önünde geniş bir meydan oluşturuldu. Buraya da kilit parke taşı döşendi Ayrıca şelale alanında daha önceden hiç aydınlatma sistemi ve sosyal ihtiyaç alanı yokken peyzaj çalışması kapsamındaki sosyal ihtiyaç alanları ve aydınlatma sistemi sayesinde geceleri de ziyarete açıldı.