18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle Denizli’de bir çok program düzenleniyor. Denizli’de eğitim veren okullarda düzenlenen programlarda Çanakkale’de yaşananları çocuklara anlatmak için marşlar çalındı, şiirler okundu. Başta Denizli Valisi Hasan Karahan olmak üzere devlet erkanı ve STK temsilcileri mesaj yayımladı.

Denizli Valisi Hasan Karahan, “Ülkesini ve kutsal değerlerini bedeli ne olursa olsun koruyan, gerekirse canlarını bu uğurda feda eden Aziz Şehitlerimizi, Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.” dedi.

Çanakkale'nin Millî Mücadele’nin ilk ateşinin yakıldığı, bağımsızlık söz konusu olduğunda en çetin şartlar altında bile imkânsızın mümkün kılındığı, büyük bir milletin yekvücut olup canını hiçe sayarak vatan topraklarına sahip çıktığı şanlı bir destan olduğunu dile getiren Vali Karahan, "Bizler Çanakkale Zaferi’ni sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görmekteyiz. Bu nedenle, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin canları pahasına bizlere emanet ettiği bu mukaddes vatanı, daha yükseklere taşımanın gayreti içindeyiz.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.” sözüyle Çanakkale’deki askerimizin manevi gücünü, ölümden korkmayan azim ve inancını, Türk Milletinin vatan uğruna canını feda etmekten asla kaçınmayacağını ve bu büyük zaferin hangi ruhla kazanıldığını gözler önüne sermektedir.

Kahraman şehitlerimizin, hakkı hiçbir surette ödenemeyecek fedakârlıklarını ve yakınlarının metânetini, bu millet daima minnetle hatırlayacaktır. Müsterih olunuz ki şehitlerimizin aziz kanlarıyla müdâfaa ettiği vatanımızı, onlardan tevarüs ettiğimiz azim ve şuurla korumaya devam edeceğiz. Dünya durdukça bu Millet var olacak, varlığından, milli ve manevi değerlerinden, insanlığa ve barışa hizmetten asla taviz vermeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de; bu vatanı, bayrağı ve istiklâli bizlere mukaddes bir emanet olarak bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak  üzere, vatanını canından aziz bilen tüm Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum." dedi.