HABERDENİZLİ.COM

Denizli’de FETÖ/PDY’nin finans ayağına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 39’u tutuklu, 67 sanık iş adamının yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün devam ediyor.  EGS Kültür ve Kongre Merkezi'nde bulunan 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar, avukatlar ve sanık yakınları alındı. Bugünkü duruşmada işadamı Mehmet Hilmi Yavaşlar, Mehmet Sağlam ve diş hekimi Levent Güleryüz hâkim karşısına çıktı.

"GÜLEN'İN KİTAPLARINI OKUMAK İÇİN ALDIM"

bugünkü duruşmada savunma yapan  Mehmet Hilmi Yavaşlar, 1960, 1971, 1980 darbesini yaşadığını ve sonuçlarının vatandaşların ödediğini bildiğini belirterek kesinlikle 15 Temmuz darbe girişimini desteklemediğini ve yapanları da lanetlediğini söyledi.  Hilmi Yavaşlar’a, evinde ve işyerinde yapılan aramalarda ele geçirilen Fetullah Gülen’e ait kitaplar kendisine sorulduğunda ise “Evet Fetullah Gülen’e ait kitaplar vardır. Ben içeriği nedeniyle okumak istediğim içim aldım” dedi.

"KENDİMİ YAKARIM"


Hakim karşısında ifade veren bir diğer sanık Mehmet Sağlam ise Denizli’de ikisi Servergazi Okulları olmak üzere 8 okula öğrenci taşıdığını belirtti. , Servergazi okullarının FETÖ okulları olduğunu inanmadığını söyleyen Sağlam,   “Bu okullara bürokratların, siyasilerin çocukları da gidiyordu. Terör örgütünün okulları olsaydı çocuklarını gönderirler miydi? İstenirsen ben hangi siyasetçinin, hangi bürokratın çocuklarının bu okullara gittiğine dair tüm listeyi size sunabilirim” dedi.

Sanık Sağlam, iddianamede ileri sürüldüğü gibi FETÖ terör örgütüne ne para verdim ne de destek aldım bunu ispatlasınlar Çınar Meydanı’nda kendimi yakarım” dedi.

"DİAD'I FETÖ’NÜN SİVİL AYAĞI GİBİ GÖSTERMEK MÜMKÜN DEĞİL"


Sanık Mehmet Sağlam’ın avukatı Ali Koyuncu ise DİAD’ın FETÖ’nün sivil ayağı gibi göstermenin mümkün olmadığını ileri sürerek, “Bu derneğinin farkı görüşlerden farklı siyasi partilerden bin  530 üyesi vardır. İçerisinde içinde farklı açıdan insanlar olabilir ama DİAD’ı FETÖ’nin sivil ayağı gibi göstermek mümkün değildir. Kaldı ki müvekkilim DİAD üyesi değildir” diye savundu.

İŞADAMINDAN 25 BİN LİRA BAĞIŞ


FETÖ’ye mali destek sağlamak iddiasıyla yargılanan diş hekimi ve işadamı Levent Güleryüz ise ifadesinde “25 Bin liralık yardımı ben KAGED’e yaptım. 2013 yılında Anomen Otel’de verilen yemekte, Meclis’te üstün hizmet ödülü alan dernek olduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirildiğini ve Ege Bölgesi’nin en iyi derneği olduğunu söyledi. Güleryüz, “O dönem derneğin başkanlığını eski AK Parti milletvekili Nurcan Dalbudak yapıyordu. H.K da derneğe yardım etti. Bende mecbur hissettim ve 25 bin lira yardım ettim. Ben 15 Temmuz şehit yakınları içinde toplanan yardımlara da destek oldum.” diye ifade verdi.