HABERDENİZLİ.COM

Denizli’de 4 yıldır kayak ve snowboard çalışmaları yürüten tek faal kulüp olan Nikados, kulüpler bazında ilk kez Denizli’yi Türkiye Kayak şampiyonasında temsil etti.

Nikados; 11-13 Ocak 2018 tarihlerinde de Kayseri Erciyes’te “A-B Grubu Alp Disiplini Elemeleri”ne altı sporcu ile katıldı. Artık Denizli kış sporlarında sporcu yetiştirip Türkiye şampiyonalarına katılmaya başladı. Dört yıldır ilimizin en aktif kış sporları kulübü olan Nikfer Kayak ve Doğa Turizmi Gençlik ve Spor Kulübü olan Nikados, birçok sporcu yetiştirmesi yanı sıra yarışmalara da katılarak Denizli'ni’ adını bu alanda da duyurmaya başladı. Erciyes Kayak Merkezi'nin ev sahipliği yapacağı şampiyona, ilk kez Uluslararası Kayak Federasyonunun akreditesinde, uluslararası müsabaka kurallarına göre düzenlendi. Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından küçük, genç ve büyükler kategorilerinde organize edilen şampiyonada 34 sporcu yarışıyor.

Denizli’den 6 sporcu yarıştığı yarışmada 
U-12 Kızlar. İzlem Keysan 19 Sporcuda 5. 
U-12 Erkek. Görkem Keysan 33 Sporcu 15.
U-14 Kızlar. Ecenaz Keysan 13. Sporcuda 4.
U-14 Erkekler. Hüseyin Onur Apalı 30 Sporcu 6.
U-14 Erkekler. Hasan Atay 30 Sporcuda 12. Olmuştur.
U-10 Sporcumuz Fatma Apalı pist açıcı olarak yarışmış ve en iyi ümit vadeden sporcu oldu.
NİKADOS Başkanı Hakan Keysan, “Türkiye Kayak Şampiyonasında çok güzel yarışarak müthiş dereceler yapan sporcularımız daha ilk yarışında bize Onur yaşattı” dedi.