31 Mart yerel seçimleri öncesi siyasi partiler adaylarını bir bir açıklamaya başladı. Ak Parti’nin Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı tekrar Osman Zolan mı olacak. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili Nihat Zeybekci İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığına mı aday olacak soruları gündemi meşgul ederken. Ak Parti Genel Merkezi tarafından içinde Denizli ve İzmir’in de bulunduğu 40 ilin belediye başkan adayını yarın açıklayacağını duyurdu. Ak Parti tarafından Resmi açıklamanın yarın yapılacağı belirtilirken, kamuoyunda dolaşan listeye göre, Nihat Zeybekci’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı, Osman Zolan’ın Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olması olasılığının yüksek olduğu belirtildi. 

'İzmir Mahallenin en güzel kızı kim istemez'

Ege Ekonomik Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili Zeybekci, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için sorulan soruya, "İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez. İzmir, Anadolu'nun en güzel kızı, en güzel şehri. Doğuştan en güzel şehri. Hayırlısı olsun" ifadelerini kullanmıştı.

Hem Nihat Zeybekci, hem de Osman Zolan’ın aday gösterilip gösterilmeyeceği Cumartesi günü 14.00’te yapılacak açıklamayla belli olacak.