Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, memleketi Denizli’de ilçelerdeki seçim gezilerini devlet protokolüyle sürdürüyor. AK Parti bayraklarının olduğu Bakan Zeybekci’nin meydanlardaki seçim konuşmalarını Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Pamukkale Üniversitesi(PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve protokol üyeleri AK Parti İl Başkanı Avni Örki ve partililerle birlikte yanında sıralanarak el bağlayarak dinlemek zorunda kalıyor. Bakan Zeybekci bugünde Vali Demir, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen’inde olduğu Honaz Çarşı Meydanı'nda toplanan partililere hitap ederek seçimlerde oy istedi.  “İşte Başkan işte teşkilat” şeklinde zaman zaman sloganların atıldığı mini mitingde Zeybekci, “Burada Honaz teşkilatımıza ilçe başkanımıza ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.  Honaz komple teşkilat haline gelmiş herhalde” diye iltifatlarda bulundu.

‘AK PARTİLİ İLLER ARASINDA YARIŞ OLACAK’

 “Allah’ın bile bu kadar cömert davrandığı bir yere de bizlerinde biraz cimri davranması hiç yakışık almaz.” diyen Zeybekci, siyasette yarışın partinin kendi içinde de olduğunu bunun çok tatlı olduğunu belirtti. Yaklaşan seçimlerin “AK Partili iller” arasında yarış olacağını öne süren Zeybekci, “Hani kardeşler arasında bir yarış olur ya… Bu yarışta şehirlerin yarışıdır. Şimdi yaklaşan seçimlerde bütün Türkiye’deki AK Partili illeri veyahut da belirli bazı yerlerde şunu söyleyecekler, ‘Ya bu Ekonomi Bakanı vardı, pekte alımlı çalımlı konuşur dururdu Denizli’de bu seçimlerde memleketinde ne yaptı acaba’ diye bütün Türkiye’nin gözü Denizli’de olacak bundan haberiniz olsun. Denizli olarak bunun gereğini de siz yapacaksınız. Denizli olarak siyasette lider şehir olmanın gereğini de Honaz yapacak.” şeklinde konuştu.

‘PARTİLERİ BİR KENARA KOYARAK DENİZLİ MİLLİYETÇİLİĞİ YAPIN’

Honazlıların partileri bir kenara koyarak Denizli milliyetçiliği yapmasını isteyen Zeybekci, “Biz Denizlili olma şemsiyesi altında bir araya geleceğiz diyecekler. Bütün Türkiye’deki AK Parti Denizli’ye bakacak. Bende Honaz’a bakacağım haberiniz olsun. Honaz’a bakacağım derken bir şey olacağından değil Allah’a şükür öyle bir şey yok Aslanlar gibi yine 30 Mart akşamı geleceğiz burada Davaz Zeybeği oynayacağız da Davaz Zeybeği oynarken coşkulu oynayalım. Honaz’dan böyle skor istiyoruz, rekor istiyoruz. Türkiye’nin gözü Denizli’nin üzerindedir. Bütün Türkiye’deki AK Parti’nin gözü Denizli üzerinde.  Ne olur aramızdaki ufak tefek o çekişmeleri ve ‘sen şu partidendin, ben şu partidendim’ şeyleri şöyle bir kenara bırakalım. Bir kenara bırakalım. Bir kere bütün Türkiye dönsün ne oldu bu Denizli’ye desin. Bir kere bütün denizli dönsün ne oldu bu Honaz’a desin.” İfadelerini kullandı.

‘5 SENE SONRASINI BUGÜNDEN GÖRÜYORUZ’

Türkiye´deki kamu ekonomisi 28 tane Avrupa Birliği ülkesinin 25´inden daha iyi olduğunu savunan Zeybekci Şunları kaydetti: “Herkes işine gücüne baksın. Bakın 2014´te diyorlar işte ‘IMF´si veya başka birileri işte büyüme düşecek.’ Büyüme düşmeyecek Ocak ayında Allah´a şükürler olsun ayağımızda uğurlu geldi ihracatımız yüzde 9,6 arttı. Biz bilerek hareket ediyoruz. Biz 3 sene sonra Türkiye nereye gelecek onu bugünden görüyoruz. 5 sene sonra nereye gelecek onu bugünden görüyoruz.”